Η Κρήτη τιμά τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές αλλά δεν είναι όλα χαβαλές, εκδρομούλες και selfies στο fb.
Η Κρήτη τιμά τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές αλλά δεν είναι όλα χαβαλές, εκδρομούλες και selfies στο fb.

Σχετικά με το χθεσινό άρθρο: Δεν πήραν το μάθημα τους;; Θα… γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Η Κρήτη τιμά τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και όλους τους στρατιώτες της Βέρμαχτ που πέθαναν στο νησί την περίοδο 1941-1945, έχοντας τους ως “ιδιοκτήτες γης” στο κοιμητήριο του Μάλεμε. 4.465 τον αριθμό. Και τιμώνται με σεβασμό όπως αρμόζει στους νεκρούς, αν θελεις να λέγεσαι πολιτισμένος άνθρωπος.
Το Γερμανικό νεκροταφείο βρίσκεται σε μία έξοχη τοποθεσία ανάμεσα στα ελαιόδεντρα της πλαγιάς του αιματοβαμμένου λόφου 107 και με θέα στον κόλπο των Χανίων και την χερσόνησο Ροδωπού…
Ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε σε κανέναν να μπει και να συλλογιστεί περί της φρίκης του πολέμου, να διαβάσει τα ονόματα στις πλάκες και παρατηρήσει πως οι περισσότεροι θαμμένοι ήταν νεαρής ηλικίας. Να αφήσει ένα λουλούδι, να ανάψει ενα κεράκι και μέσα στην ιερή σιωπή του χώρου να “ακούσει” τη βοή και την αντάρα της Μάχης.
Το να θέλεις όμως να τιμήσεις τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης με “ρίψεις αλεξιπτωτιστών” στα ίδια μέρη (!) και να δηλώνεις πως θα έρθεις για το 3ο Ράιχ και το …μεγαλείο του, σημαίνει πως είσαι (sic) ανιστόρητος. Και όποιος δεν ξέρει, δεν είδε ή δεν άκουσε την ιστορία, είμαστε εμεις εδώ να του τη μάθουμε…
Γιατί δεν είναι όλα χαβαλές, εκδρομούλες και selfies στο fb…