Σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ στη Μεσαρά – Στην Τετάρτη στραμμένο το ενδιαφέρον
“Καζάνι που βράζει” θυμίζει η Μεσαρά, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή συμπλοκή Πακιστανών και ντόπιων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εκ των συμμετεχόντων.

Η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθεί στενά την κινητικότητα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο και το διαδικτυακό κάλεσμα για μηχανοκίνητη πορεία την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συγκέντρωσης, για την οποία μάλιστα απευθύνεται κάλεσμα από όλη την Κρήτη. Ανησυχία δε προκαλεί το γεγονός ότι οι διοργανωτές προαναγγέλλουν και άλλες δράσεις κατά των μεταναστών.

mesaraΤο κάλεσμα για την συγκέντρωση της Τετάρτης 

Εν τω μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ, κυρίως στο Τυμπάκι το οποίο θα αφορά σε παρεμβάσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις: αφενός των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, αφετέρου στους ντόπιους, αρκετοί εκ των οποίων ζητούν αυτοδικία.

Άλλωστε αυτό ήταν το μήνυμα και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της ΕΛΑΣ θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει αφού αυτό ζητά η τοπική κοινωνία.

Μάλιστα διαμηνύεται ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση και αυτό το μήνυμα στέλνεται προς όλους ακριβώς γιατί υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για αντίποινα και ξεσπάσματα από μέρους κάποιων ομάδων ντόπιων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 22 άντρες που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο Τυμπάκι, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα που έχει οριστεί, και παράλληλα τους απαγορεύεται να κινηθούν εκτός νομού Ηρακλείου.

πακιστανοι

 

Πηγή :Cretalive.gr

Loading