Η Παραλία Κόκκινος Πύργος Νότια Κρήτη (Video)
Ξεκινώντας από Δυτικά προς Ανατολικά, στα όρια των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ανάμεσα στους οικισμούς Αγία Γαλήνη και Τυμπάκι, βρίσκεται ο Κόκκινος Πύργος.

kokinos pirgos

Κόκκινος Πύργος

Νοτιοδυτικά του νομού Ηρακλείου, 2 χλμ. δυτικά του Τυμπακίου, βρίσκεται ο οικισμός του Κόκκινου Πύργου. Το όνομά του οφείλεται σε έναν πύργο, χτισμένο με κοκκινόχωμα, ο οποίος βρισκόταν εκεί. Στον Κόκκινο Πύργο λειτουργεί ένα μικρό λιμανάκι, όπου προσαράζουν σκάφη και ψαροκάικα. Οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται ιδιαίτερα με θερμοκηπιακές καλλιέργειες, οι οποίες καλύπτουν απέραντες εκτάσεις στην περιοχή.

Δίπλα στο λιμανάκι, η αμμώδης παραλία του Κόκκινου Πύργου είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους και αρκετά οργανωμένη. Σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, καθώς επίσης, πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Στην παραλία αυτή βρίσκουν καταφύγιο θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα, όπου γεννούν τα αυγά τους.

Δυτικά του μικρού λιμανιού του Κόκκινου Πύργου θα συναντήσετε μια ακόμα παραλία, περισσότερο ερημική και απομονωμένη, με βότσαλο, βράχια και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω, προορισμός που επιλέγουν και οι γυμνιστές.

Ανατολικότερα από την παραλία του Κόκκινου Πύργου, βρίσκεται η παραλία Καταλυκή, η οποία αποτελεί ουσιαστικά συνέχειά της.

Παραλία Καταλυκή

Η παραλία Καταλυκή απέχει 68 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο και βρίσκεται 3 χλμ. περίπου δυτικά του Τυμπακίου. Έχει άμμο και ρηχά, καταγάλανα νερά, ενώ, όπως συμβαίνει και με την παραλία του Κόκκινου Πύργου, είναι ανοιχτή στους δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη και σε αυτή θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και καφετέριες θα βρείτε κοντά στην παραλία. Επίσης, η παραλία προσφέρεται για θαλάσσια σπορ.