Οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι, αλλά και μια γυναίκα η οποία αναζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει, αλλά δεν εντοπίστηκε, συνθέτουν τα στοιχεία του παζλ αναφορικά με το χθεσινό αιματηρό περιστατικό που έγινε στο χωριό Ίνια του δήμου Γόρτυνας.

Η νέα αιματοχυσία στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός 29χρονου από τα Ινια, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας δεχτεί τουλάχιστον δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι.

Ως δράστης φέρεται ένας 36χρονος από άλλο χωριό του δήμου Γόρτυνας, ο οποίος έχει παντρευτεί την αδερφή του θύματος.  Ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ λένε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 36χρονου έχει να κάνει με διαφορές που αφορούν τις δύο οικογένειες, αλλά και με κινήσεις και δράσεις από πλευράς του ατόμου που αναζητείται, και οι οποίες δυσαρέστησαν έντονα την πλευρά του θύματος.

Γι αυτές τις διαφορές προσωπικού περιεχομένου φαίνεται να ζητήθηκε η συνάντηση προκειμένου οι μεν να συνετίσουν τον δε. Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι πριν τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του 29χρονου, προηγήθηκε συνάντηση δράστη και θύματος καθώς κι άλλων συγγενών τους στην περιοχή των Ινίων.

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, από τον 36χρονο ζητήθηκε να ακολουθήσει τους συγγενείς του  στο ποιμνιοστάσιό τους για να συζητήσουν. «Είχε προηγηθεί κάτι άσχημο και γι αυτό ζητήθηκε αυτή η συνάντηση. Για να δοθεί μια λύση και να μην συνεχίζονται κάποιες καταστάσεις» είπε με νόημα αστυνομική πηγή και πρόσθεσε: «πληροφορούμαστε ότι από την πλευρά του 29χρονου και ενός ακόμη στενού συγγενή του, ζητήθηκε από τον 36χρονο να τα συζητήσουν στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας, ώστε να μην είναι στη μέση του δρόμου. Εκεί έφτασε το θύμα με το συγγενή του, λίγη ώρα μετά ακολούθησαν δυο ακόμη συγγενικά πρόσωπα του 29χρονου, αλλά και ο 36χρονος στη συνέχεια που κατηγορείται για τον πυροβολισμό».

Έξω από το ποιμνιοστάσιο δεν είναι ξεκάθαρο το τι έγινε πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Ορισμένες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ λένε ότι ο δράστης και το θύμα διαπληκτίστηκαν. Άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι «ο 36χρονος βλέποντας περί τα τέσσερα άτομα να τον περιμένουν, τρομοκρατήθηκε και τράβηξε όπλο, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι». Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τα μέχρι χθες στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν. Φέρεται να χρησιμοποίησε πιστόλι, όπως μαρτυρούν και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο. «Πιστεύουμε ότι πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές. Οι δύο σφαίρες έπληξαν το θύμα, ενώ πάτησε τουλάχιστον ακόμα μια φορά τη σκανδάλη, χωρίς όμως να βρει στόχο»

Ο 36χρονος έφυγε από το σημείο με ένα ασημί αγροτικό στο οποίο έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες για τροχονομική παράβαση. Σύμφωνα τέλος με δήλωση υψηλόβαθμου αστυνομικού «στον 36χρονο σε πρόσφατη έρευνα είχε βρεθεί ένα όπλο και κατασχέθηκε».

 Πηγή: εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Loading