Διαβάστε την  ανάρτησή στο twitter του διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν

Συνεχίζουν τις απειλές κατά της ελληνικής ιστοσελίδας tourkikanea.gr και του διαχειριστή της Κοσμά Καραϊσκου, οι τουρκικές Αρχές, μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας πως δημοσιογράφοι του Anadolu βρέθηκαν πριν από μία εβδομάδα στο Καστελόριζο, για κάλυψη ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.

tourkikanea1
Η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, που ασχολείται διεξοδικά με θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αποτελεί «κόκκινο» πανί για την Άγκυρα, «φωτογράφισε» τους δημοσιογράφους του Anadolu ως «πράκτορες» τηw τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), γεγονός, δημοσιοποιώντας και τα προσωπικά του στοιχεία, επισημαίνοντας το φόβο προβοκάτσιας ειδικά αυτή την ευαίσθητη εποχή.

Οι δημοσιογράφοι του Anadolou πήγαν και στο Καστελόριζο μέσω Ρόδου και μετά από μία μέρα παραμονής στο νησί επέστρεψαν, χωρίς να συμβεί κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Ζε0 ζωντανή σύνδεση μάλιστα με το CNN Τurk, ο δημοσιογράφος του AnadoluΤεφίκ Ντουρούλ,, αναφέρθηκε στη «στοχοποίησή» του ιδίου και του συνεργάτη του φωτογράφου, από την ελληνική ιστοσελίδα, υποστηρίζοντας πως η ελληνική αστυνομία, τους συμβούλεψε να μην κυκλοφορήσουν στο νησί. Ο ίδιος γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά κατά της ελληνικής ιστοσελίδας και του διαχειριστή της.

Η παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο, την ίδια ώρα που η ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο «χτυπάει» κόκκινο, έφερε στη μνήμη την προβοκατόρικη ενέργεια των δημοσιογράφων της Χουριέτ κατά την κρίση στις βραχονησίδες Ίμια το 1996, όταν μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μικρή Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η όλη επιχείρηση τότε βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Νέες απειλές

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter, o Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν Φαχρεττίν Αλτούν, κοινοποίησε σχόλιο του συντονιστή του TRT Γιαχγιά Μποστάνο οποίος έγραψε: «Εκείνη η ρατσιστική ιστοσελίδα αυτή τη φορά στοχοποίησε τους ανταποκριτές του TRT Haber. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Αθήνας που μέσω διαρροής πληροφοριών προσπαθεί να ασκήσει πίεση και να εκφοβίσει δημοσιογράφους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν σχολίασε : «Καταγγέλλουμε έντονα αυτήν τη μεσαιωνική προσέγγιση. Οι ανταποκριτές μας θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους υπό την εγγύηση του Κράτους της τουρκικής δημοκρατίας. Αυτό κανένα φασιστικό στοιχείο δεν μπορεί να το εμποδίσει».

Tourkikanea.gr: «Ιδού ο νόμος»

Απαντώντας στις τουρκικές αντιδράσεις και απειλές για μηνύσεις, η ιστοσελίδα tourkikanea.grκαι ο διαχειριστής της επανήλθε αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο τουρκικού νόμου  σύμφωνα με τον οποίον στα καθήκοντα των δημοσιογράφων του Anadolouείναι και η συνεργασία τους με την … ΜΙΤ για λόγους εθνικής Ασφαλείας.

tourkikanea2

Συγκεκριμένα :
“Άρθρο 5 Τα καθήκοντα των υπουργείων και άλλων δημοσίων φορέων και οργανισμών προς την κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι τα εξής :
α) Στα θέματα τους
1. Να διαμορφώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα καθήκοντά τους
2. Να διασφαλίζουν στην ΜΙΤ ειδήσεις και πληροφορίες που θα ζητηθούν.
3 Δράσεις αντικατασκοπείας
β) Να μεταδίδουν αμέσως στην ΜΙΤ τις σχετιζόμενες με την εθνική ασφάλεια πληροφορίες και ειδήσεις που αποκτούν»

Με σχετική ανάρτηση ο οκ.Καραϊσκος στα tourkikanea.gr. σχολίασε καυστικά, θέτοντας κ’ ένα λογικό ερώτημα:  «Με δεδομένο λοιπόν πως εκείνες τις μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ έγραφαν πως : «Η Τουρκία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Καστελόριζο», είναι αυτονόητο πως οτιδήποτε αποκτούσαν από πληροφορίες οι δημοσιογράφοι του Αnadolu, ήταν ΝΟΜΙΚΑ υποχρεωμένοι να τις μεταδώσουν στην ΜΙΤ. Αυτό όμως ουσιαστικά δεν μετατρέπει τη δημοσιογραφία σε κατασκοπεία;»

protothema.gr

Loading