«Ιατρικό θαύμα» η αίσια έκβαση για την 20ωρη περιπέτεια της αγνοούμενης
paralia

Τι λέει το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας.

 
Για ιατρικό θαύμα κάνει λόγο ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπης Μαρκάκης.

Περίπου ένα 24ωρο πάλευε με τα κύματα πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης η 53χρονη Ρωσίδα και κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανή μεν, σε οριακή κατάσταση δε, μεταξύ ζωής και θανάτου με εσωτερική θερμοκρασία σώματος στους 32 βαθμούς Κελσίου!
Οι ονειρεμένες οικογενειακές διακοπές εξελίχθηκαν σε θρίλερ για γερά νεύρα, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης, η 53χρονη απομακρύνθηκε από την πισίνα όπου βρίσκονταν ο σύζυγος και το παιδί της και πορεύθηκε προς τη θάλασσα. Έκτοτε έχασαν τα ίχνη της. Ενημερώθηκε αργότερα το προσωπικό του ξενοδοχείου και το βράδυ πλέον το λιμενικό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης εντατικά στη θαλάσσια περιοχή του Αδελιανού Κάμπου. Σκάφη των λιμεναρχείων Ρεθύμνου και Χανίων, όπως και σκάφη ιδιωτών, ναυαγοσωστικά σκάφη, μέχρι και jet ski, επιστρατεύθηκαν για να εντοπιστεί η 53χρονη. Στις έρευνες συμμετείχε και το σκάφος της Παγκρήτιας σχολής ναυαγοσωστικής που καλύπτει ναυαγοσωστικά το Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, Μανώλης Τσακαλάκης, τονίζει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου, επισταμένα επισημαίνουν τους κινδύνους της θάλασσας, επιμορφώνουν το προσωπικό, όμως πολλοί τουρίστες αγνοούν ακόμη και την κόκκινη, απαγορευτική για κολύμβηση, σημαία.

Στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της, όταν ανέλπιστα την εντόπισε πιλότος σε αεροσκάφος της Frontex στα 7 ναυτικά μίλια ανατολικά από τον Αδελιανό Κάμπο, ανοιχτά της Σκαλέτας Ρεθύμνου. Κρατήθηκε ζωντανή, παρά την ψύχρα της νύχτας, τους ισχυρούς ανέμους ακόμα και τις κατά περιόδους βροχοπτώσεις και την ηλεκτρική δραστηριότητα με κεραυνούς στα ανατολικά του Ρεθύμνου, εξαιτίας των ΝΔ ανέμων!

Τα δάκρυα της οικογένειάς της, δάκρυα αγωνίας και λαχτάρας, μετετράπησαν σε ανέλπιστη χαρά, ενώ η 53χρονη παραμένει νοσηλευόμενη λόγω καρδιακών προβλημάτων που ανέκυψαν από τη μάχη της με τα κύματα.

 

 

 

Από:Ματθαίος Καπετανάκης

www.neakriti.gr