Είχε στήσει παγίδες για λαγούς … και τον συνέλαβαν στην Ιεράπετρα
thirofilaki

Στη σύλληψη ενός ατόμου το οποίο είχε στήσει μεταλλικές παγίδες (κλουβιά) προκειμένου να πιάσει λαγούς, προχώρησε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στην περιοχή Κούπα Ιεράπετρας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης.
Από τις 4 παγίδες που βρεθήκαν μέσα σε αγροτική έκταση ιδιοκτησίας του, οι 3 ήταν σε λειτουργία και στη μια υπήρχε ένας ζωντανός λαγός, παγιδευμένος. Οι θηροφύλακες παρέμειναν και παρακολούθησαν τον χώρο έως ότου εμφανίστηκε το εν λόγω άτομο και το συνέλαβαν την ώρα που πήγε να πάρει την παγίδα με τον λαγό. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας του, η οποία βρίσκεται μέσα στην αγροτική έκταση, βρέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, νόμιμα δηλωμένο και 22 πλήρη φυσίγγια.

παγίδες λαγός

Σε ερώτηση των θηροφυλάκων εάν είχε άλλο όπλο, απάντησε καταφατικά και παρουσίασε μια κυνηγετική καραμπίνα μέσα σε θήκη, δηλωμένη και αυτή, η οποία όμως κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δε φέρει τον μειωτήρα. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν και το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου θα του ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ο λαγός απελευθερώθηκε στο καταφύγιο του φράγματος Μπραμιανών.