Οι πατάτες αποφεύγονται από πολλούς γιατί έχουν κατηγοριοποιηθεί ότι παχαίνουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία μωβ πατάτας την οποία δημιούργησαν ερευνητές από το Colorado State University και είναι 10 φορές πλουσιότερη σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, βοηθάει στην αποτοξίνωση, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η συγκεκριμένη ποικιλία πατάτας έχει έντονο μωβ χρώμα το οποίο οφείλεται στη μεγάλη συγκέντρωση ανθοκυανινών, δεν είναι γενετικά τροποποιημένη και πλέον καλλιεργείται και στην χώρα μας.

Ο Κωνσταντίνος από το Λυθροδόντα καλλιεργεί τις μωβ πατάτες και μάλιστα χρειάζονται 120 ημέρες για να βγουν. Διαφέρουν ελαφρώς στην γεύση από τις απλές, γνωστές καθημερινές πατάτες, θυμίζοντας γεύση… κάστανο.

Ο καλύτερος τρόπος για να τις καταναλώσετε είναι ψητές στο φούρνο ή βραστές, για να αποφύγετε και τις περιττές θερμίδες από το τηγάνισμα.

 

 

cyprusalive.com

Loading