• 13 Ιουνίου, 2024

Υπόθεση του Β. Γιακουμάκη: Δεν θα πάρουν πτυχίο οι κατηγορούμενοι φοιτητές

Vinkmag ad

vaggelis

 

 

 

 

 

 

 

Χωρίς πτυχίο έφυγαν από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων τρεις από τους εφτά φοιτητές που κατηγορούνται για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εφτά φοιτητές. Έτσι, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής χαρακτηρίστηκε η διαγωγή τους «επίμεμπτη» και τους επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι οι τρεις από τους εφτά να μην πάρουν πτυχίο -παρότι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους- μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μη ξαναμείνουν στην Εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Δικαστική πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης αναφέρει αναλυτικά τις κατηγορίες για την υπόθεση: Τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε –όπως είχε ειπωθεί αρχικά- αλλά εφτά φοιτητές. Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ’ αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

Δεν τον ξεχνούν

Στο μεταξύ, οι φίλοι του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν ξεχνούν τον άνθρωπό τους που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Διοργανώνουν αιμοδοσίες στην Κρήτη στη μνήμη του, φτιάχνουν σκίτσα και κάνουν γκράφιτι με το πρόσωπο του όπως αυτό στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Το τελευταίο από αυτά ζωγραφίστηκε στο πάρκο απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Στο λογαριασμό στο Facebook στο όνομα του Βαγγέλη αναρτήθηκε φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση του γκράφιτι που συνοδευόταν από το μήνυμα: «Μην αφήσετε να ξεχαστεί. Μην τους κάνετε τη χάρη…».

 

Πηγή : huffingtonpost.gr

Loading

  Read Previous

  Παπάδες χορεύουν…… Δεν σου κάνω τον άγιο (Video)

  Read Next

  Τρόμος στον αέρα για 114 επιβάτες! Άρχισαν να ουρλιάζουν όταν… (VIDEO)

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular