Ηράκλειο: Σύλληψη φαρμακοποιού για εικονικά αποτελέσματα rapid tests
Πως η αστυνομία κατάφερε τη σύλληψη του φαρμακοποιού

Στη σύλληψη 62χρονου φαρμακοποιού προχώρησαν, στο κέντρο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έπειτα από καταγγελίες σχετικά με εικονικά αποτελέσματα rapid tests.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις καταγγελίες, αστυνομικός πήγε στο φαρμακείο με προσημειωμένο χαρτονόμισμα προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test, με τον φαρμακοποιό στη συνέχεια να δηλώνει στην πλατφόρμα το εικονικό αρνητικό αποτέλεσμα

Έπειτα, ο φαρμακοποιός εισέπραξε το αντίτιμο διενέργειας του rapid τεστ και η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εξυπηρέτηση» διενέργειας και δήλωσης του rapid test κόστιζε 7-10 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, δεν έχει καταγραφεί ακόμη επισήμως η καταγγελία και περιμένουν ενημέρωση από την αστυνομία για το περιστατικό. Ακολούθως, μόλις φτάσει η καταγγελία στον Σύλλογο ο φαρμακοποιός θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όργανο που θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως ξεκαθαρίζεται σε κάθε τόνο πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης και ο ίδιος ο σύλλογος δεν θα καλύψει κανένα συνάδελφο που λειτουργεί παρανόμως.

 

 

 

 

neakriti.gr