Ηρακλειώτισσα μένει σπίτι και ράβει ιατρικές μάσκες!
Συγκλονιστική είναι η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μιας Ηρακλειώτισσας, να ραφτούν ιατρικές μάσκες, που τόση ανάγκη έχουν τα νοσοκομεία και οι δομές σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη η Ελευθερία Νιονάκη, διοικητική υπάλληλος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο facebook και μέσα σε λίγες ώρες το inbox γέμισε από πρόθυμους, άνδρες και γυναίκες να βοηθήσουν στην προσπάθεια!

Η σπίθα έγινε πυρκαγιά προσφοράς μέσα σε λίγες ώρες, είπε συγκινημένη η κα Νιονάκη, προσθέτοντας ότι ζητούνται επιχειρηματίες που θα προσφέρουν το βαμβακερό ύφασμα που απαιτείται. Μέχρι στιγμής έχουμε την γενναιόδωρη προσφορά του κου Γιάννη Καλυκάκη”, τόνισε.

Η ομάδα καινοτομεί καθώς παίρνοντας συμβουλές από γιατρούς και νοσηλευτές, οι μάσκες ράβονται με θήκη, ώστε να τοποθετείται “φίλτρο” που προστατεύει καλύτερα αυτούς που τις φορούν.

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει και να βοηθήσει στην προσπάθεια μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 6940-744554.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Ελευθερία Νιονάκη και η 10χρονη κόρη της, μπήκαν σε εθελοντική καραντίνα, καθώς η ίδια λόγω της φύσης της δουλειάς της στο ΕΛΜΕΠΑ είχε έρθει σε επαφή με φοιτητές και θεώρησε καλό να προφυλαχθεί.

 

Πηγή