Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν στο Τυμπάκι: Ένταση, επεισόδια και χημικά μετά την πορεία
Το κλίμα στο Τυμπάκι εξακολουθεί να είναι τεταμένο  , μετά τη συγκέντρωση- διαμαρτυρία στη Μεσαρά που πυροδοτήθηκε από το πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών μεταναστών.

Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα,

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ θα είναι έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες επιθέσεις.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει έξω και από το συσκευαστήριο όπου και σημειώθηκε το άγριο επεισόδιο μεταξύ κατοίκων του Τυμπακίου και αλλοδαπών τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αποτράπηκε η πρόθεση διαδηλωτών να μεταβούν στον χώρο της επιχείρησης το βράδυ της Τετάρτης.

Ξύλο και επεισόδια σε ένα από τα τρία Τζαμιά που υπάρχουν στο Τυμπάκι

Μετά από τις ομιλίες των συγκεντρωμένων κατοίκων της Μεσαράς, κάποιοι προκάλεσαν με πέτρες και όχι μόνο φθορές στο χώρο λατρείας που προσεύχονται Μουσουλμάνοι της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οι εντάσεις αφού υπήρξαν έντονες αψιμαχίες έπεσαν αρκετά χημικά και “έπεσε πολύ ξύλο”.

Ένας ντόπιος χτυπήθηκε άσχημα και τον πήρε το ασθενοφόρο

Μέσα σε λίγα λεπτά ωστόσο και αφού έγινε χρήση χημικών από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο- το επεισόδιο έληξε με το κλίμα ωστόσο στην περιοχή να παραμένει έκρυθμο…

Το “τελεσίγραφο”

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης στην πλατεία του Τυμπακίου κάποιοι από τους ομιλητές απηύθυναν “τελεσίγραφο” στους μετανάστες που ζουν στην περιοχή λέγοντας τους να φύγουν άμεσα από τη Μεσαρά.

17 οι συλλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή εφαρμογής του ειδικού σχεδίου της ΕΛΑΣ έγιναν αρκετές προσαγωγές και συνολικά 17 συλλήψεις, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις ισχυρότατες δυνάμεις που έχουν επιστρατευτεί να παραμένουν επί ποδός!

 

Δείτε σε Live όλη την εκδήλωση

Η συγκέντρωση κατά των μεταναστών στο Τυμπάκι

Δημοσιεύτηκε από Dream fm 90,7 στις Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020