Η κακοποίησης ζώων κόστισε σε δύο άνδρες στο Ηράκλειο αρκετές χιλιάδων ευρώ
skilos

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πάνω σε δύο άνδρες στο Ηράκλειο για κακοποίηση και θανάτωση ζώων, όπως γνωστοποίησε η “Ζωόφιλη Δράση” και η Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Δείτε αναλυτικά τις δύο περιπτώσεις αλλά και τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο:

Ποινή φυλάκισης 2 ετών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για τον βασανισμό και τη θανάτωση σκυλιού στις Μαλάδες από τον ιδιοκτήτη του, επέβαλε σήμερα το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την 30-5-2015 μετά από καταγγελία στην Ζωόφιλη Δράση.
Σχηματίστηκε δικογραφία με αυτόφωρη διαδικασία από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου κατά του ιδιοκτήτη μικρόσωμου κανελλί σκυλιού για κακοποίηση. Το ζωάκι επί πέντε ημέρες ήταν θύμα συνεχούς ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του. Εκείνη την ημέρα το μεσημέρι στις 15:00, ο άνθρωπος αυτός κρέμασε με σκοινί σε ένα δέντρο το μικρούλι, το χτυπούσε με ένα ξύλο μέχρι που του κομμάτιασε τα πόδια και τη λεκάνη και στη συνέχεια, ενώ ήταν ακόμα ζωντανό, το έλυσε και το έσερνε στο χώμα, μέχρι που το ζώο πέθανε.
Το σκυλάκι, σύμφωνα με την καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα, είναι νεκρό. Αναζητήσαμε το σκυλί το οποίο ο αδελφός του δράστη, αφού παραδέχηκε ότι το συμβάν είναι αληθινό, μας είπε ότι έφυγε (αναρωτιόμαστε που θα πήγαινε με σπασμένα πόδια και λεκάνη!!!)
Η δικαιολογία για την πράξη του αδελφού του ήταν η λήψη ναρκωτικών ουσιών.
Ο δράστης αναζητήθηκε μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε. Σήμερα, 2 χρόνια περίπου μετά, το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του για τον βασανισμό και την θανάτωση του ζώου.

Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ,για τη θανάτωση μικρόσωμου σκυλιού στο χωριό Αρχοντικό Ηρακλείου το οποίο πατήθηκε από 77χρονο και μάλιστα δύο φορές με το αυτοκίνητό του, επέβαλε σήμερα το Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αυτό που έφερε την καταδίκη και ποινή για τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου, ήταν τόσο η μαρτυρία ενός στρατιωτικού μάρτυραμ που κατέθεσε ακριβώς τι είδε, όσο και η συμπεριφορά του κατηγορουμένου προς το δικαστήριο το οποίο τελικά έφτασε στο συμπέρασμα του επί τούτου τραυματισμού του ζώου, λόγω της διατήρησης κοτετσιού από τον ηλικιωμένο στην περιοχή, στο οποίο δέχονταν επιθέσεις τα πουλερικά από σκυλιά.