Κανένας λόγος ανησυχίας για τα κρουαζιερόπλοια νότια της Κρήτης- είναι μακριά και είναι… καλά!
Η διάταξη που αφορά την προετοιμασία των λιμενικών υπηρεσιών δεν έχει καμία σχέση με καταπλέοντα πλοία λέει ο Λιμενάρχης Ηρακλείου

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στα νότια παράλια του ν. Ηρακλείου η παρουσία ανοιχτά του κόλπου της Μεσαράς δύο Ιταλικών κρουαζιερόπλοιων, σε συνδυασμό με πληροφορίες ότι στην περιοχή θα…αποβιβάζονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο Cretalive ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, οι τοπικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει κανένα σχετικό αίτημα από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή. Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι και τα δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων από την ακτή και δεν έχουν ζητήσει να προσεγγίσουν.

Σχετικά με τις πληροφορίες για έγγραφο που δίνει το “πράσινο φως” για αποβίβαση ασθενών στα λιμάνια της περιοχής, ο κ. Δουβής υπογραμμίζει ότι το μόνο έγγραφο που έχουν πάρει αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου, το οποίο και αναφέρεται στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των λιμενικών υπηρεσιών, για την περίπτωση στην οποία χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σχετικά ζητήματα.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες “ξεσήκωσαν” τη Δημοτική αρχή Φαιστού αλλά και κατοίκους της περιοχής, που έφτασαν στο σημείο ακόμα και να κλείσουν δρόμους για να αποτραπούν οι “εισαγόμενοι ασθενείς”!

 

Πηγή