Καρναβαλικές εκδηλώσεις από τη μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη!
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι από τη μία άκρη της Κρήτης μέχρι τις άλλη με πλούσιο πρόγραμμα για κάθε ενδιαφερόμενο!

Karnavalia_Dimou_Festou_2012_053

Αναμφίβολα όμως, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι που «κλέβει» την παράσταση…

Η Μεγάλη Παρέλαση των αρμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι, και πάνω από 18.000 πολύχρωμοι καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους. Οι συμμετοχές ομάδων και καρναβαλιστών έσπασαν φέτος κάθε ρεκόρ!

204

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015:«Η Μεγάλη Μέρα»

Αφετηρία: Πάρκο Τυμπακίου | Είσοδος από Ηράκλειο

Ώρα έναρξης: 13:00

Η Μεγάλη Μέρα του Καρναβαλιού! Το Καρναβάλι Θεσμός για την Μεσσαρά εδώ και Δεκαετίες! Με αφετηρία την είσοδο Τυμπακίου από Ηράκλειο και λήξη το Αρτοποιείο Σαραντουλάκη το μεγαλύτερο καρναβάλι του Νότου θα λάβει χώρα και θα μας ξεσηκώσει όλους μικρούς και μεγάλους! Στην συνέχεια ένα ατέλειωτο πάρτι για μικρούς και μεγάλους στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου!

Μη χάσετε το 5ο Καρναβάλι Δήμου Φαιστού …στο Τυμπάκι.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

 

Εκδηλώσεις στο Δήμο Αμαρίου

Εκδηλώσεις ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οργανώνει ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμαρίου. Θα αναβιώσουν παραδοσιακά δρώμενα και παιχνίδια. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ιωάννη, Αμαρίου, Άνω Μέρους, Αποδούλου, Αποστόλων, Βισταγής, Βολεώνων, Γερακαρίου, Καλογέρου, Λαμπιωτών, Λοχριάς, Μέρωνα, Μοναστηρακίου, Νίθαυρης, Παντάνασσας, Πατσού, Πετροχωρίου, Πλατανίων, Πλατάνου και Φουρφουρά. Σε όλα τα χωριά θα προσφέρεται σαρακοστιανό κέρασμα.

Στην Παλαιόχωρα

Στις 18.30 το απόγευμα ξεκινάει η παρέλαση του καρναβαλιού στην Παλαιόχωρα. Οι Καρναβαλικές Ομάδες ενώνουν διαφορετικούς ανθρώπους και δημιουργούν μια τεράστια παρέα χαράς, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, πολύχρωμο, με χιούμορ, κέφι και ένταση. Θα ακολουθήσει ολονύχτιο Πάρτυ.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Κυριακή 22/2

Κάψιμο Καρνάβαλου 8:30μ.μ.

Στην Παχιά Άμμο ή στη Σκάλα, ανάλογα με τα κέφια του καιρού, κερνάμε, χορεύουμε και σε ένα μυσταγωγικό τελετουργικό, υπό τον ήχο της μουσικής και τη λάμψη των πυροτεχνημάτων, βάζουμε φωτιά στον Καρνάβαλο.

Δευτέρα 23/2

Καθαρή Δευτέρα! 11 π.μ.

Κούλουμα στην παραλία “Γραμένο” με όλα τα απαραίτητα…

Κεράσματα, χαρταετοί, Κλόουν, χορός και ζωντανή μουσική από την ορχήστρα “Ανδρομέδα”.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κυνήγι θησαυρού στα Χανιά

Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2015 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου στα Χανιά, με έπαθλο 1.000 € μετρητά και δώρα συνολικής αξίας 5.000 €. Το παιχνίδι διοργανώνει ραδιοφωνικός σταθμός υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και με τη συνδρομή της ομάδας “Ταραμάδες” που κέρδισαν το 2014.

Πυργιανό Καρναβάλι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Πυργιανό Καρναβάλι!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα:

“Τραγούδια νέα και παλιά, κομμάτια Ξένα και Ελληνικά, στον Πύργο να ακουστούν, οι πίκρες για να ξεχαστούν!

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Πύργο Μονοφατσίου

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 14:30 το μεσημέρι στην Κεντρική Αγορά στον Πύργο Μονοφατσίου”

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

4ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι

Προαύλιο  Πολιτιστικού  Κέντρου  «Μιχάλης  Σάλλας»

Ώρα εκκίνησης  10.30 π.μ.

Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι

Πλατεία  Ελευθερίας

Ώρα εκκίνησης  19.00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2015

Σκινιανό καρναβάλι 2015

Ώρα έναρξης: 14:00 μ.μ.

Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου 2015

Ώρα έναρξης : 15.30μ.μ.

Παρέλαση καρναβαλιστών

Ξεφάντωμα με το μουσικό συγκρότημα των ’’Αlan dalon’’.

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Κούλουμα και Απαλέθια στον Καραβάδω

Ώρα έναρξης : 10:00 π.μ.

Κούλουμα στην Τουρλωτή

Ώρα έναρξης : 10.00 π.μ.

Κούλουμα στο Λευκοχώρι

Ώρα έναρξης : 10:00 π.μ.

Κούλουμα στους Ζωφόρους

Ώρα έναρξης : 10:00 π.μ.

2ο εργαστήρι χαρταετού και Κούλουμα στο Σμάρι

Ώρα έναρξης : 10.30 π.μ.

Η γιορτή των γερόντων – Τα παλέθια  στο  Διαβαϊδέ

Ώρα έναρξης : 11.00 π.μ.

Καρναβάλι και κούλουμα στο Θραψανό

Ώρα έναρξης : 1.00 μ.μ.

Θραψανιώτικο καρναβάλι και  κούλουμα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Θα προσφερθούν δωρεάν η παραδοσιακή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα σε όλους.

Χορός και διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κούλουμα στους Αποστόλους

Ώρα έναρξης : 13.00 μ.μ.

Κούλουμα στο Νιπιδιτό

Ώρα έναρξης : 14.00 μ.μ.

Όλοι θα ντυθούμε «Μασκάρες» και θα σας παρουσιάσουμε  την επικαιρότητα με ένα πολύ χιουμοριστικό τρόπο βασισμένο σε δεκαπεντασύλλαβο.

Αγιοβαρβαρίτικο Καρναβάλι

Όλα είναι έτοιμα για το Αγιο- βαρβαρίτικο Καρναβάλι 2015, έναν θεσμό που μετράει περισσότερα από 40 χρόνια και διοργανώνεται και φέτος τη Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι, στην Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου. Το Αγιοβαρβαρίτικο Καρναβάλι, και γενικότερα τα δρώμενα των Αποκριών που πραγματοποιούνται στην Αγία Βαρβάρα όλα αυτά τα χρόνια έχουν επηρεάσει πολλούς ανθρώπους αλλά και ολόκληρες κοινότητες, οι οποίες δημιούργησαν αργότερα τα δικά τους ξεχωριστά δρώμενα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, συνεργαζόμενος με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του χωριού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Ομάδα νεολαίας, Αγροτικό συνεταιρισμό, Σύλλογο Κιλοτοφόρων, Σύλλογο Αξέντι, Κοινότητα και Δήμο) θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το καρναβάλι του 2015 να είναι ξεχωριστό τόσο για τους συμμετέχοντες αλλά και όσο για τους θεατές.

Διαγωνισμός λύρας και μαντινάδας στα Κούλουμα, στο Γάζι

Ξεχωριστός θα είναι, και φέτος, ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι, από τις 12 το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία του Μαλεβιζίου, έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον διαγωνισμό μαντινάδας αλλά και για πρώτη φορά διαγωνισμό λύρας (τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο κέντρο Ειδικών παιδειών Άγ. Σπυρίδωνας), ομιλία της φιλολόγου Ελένης Μανιοράκη με θέμα τα αποκριάτικα και διονυσιακά έθιμα, κρητική μουσική από τα συγκροτήματα των Γρηγόρη Σαμόλη, Δημήτρη Βερεράκη και Μιχάλη Καλλέργη, χορευτικά τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαζίου και Αμμουδάρας και φυσικά άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα με συνοδεία καλού κρασιού, όλα δωρεάν για τους πολίτες που θα επιλέξουν να παρευρεθούν στη γιορτή.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα.

Όλα έτοιμα για το καρναβάλι της Πόμπιας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 37ο νυχτερινό παραδοσιακό καρναβάλι της Πόμπιας.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα και με σύμμαχο τον καλό καιρό τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας υπόσχονται να μας αποζημιώσουν

Ραντεβού στις 17.30 το απόγευμα, για το 37ο παραδοσιακό νυχτερινό καρναβάλι της Πόμπιας, όπου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και οι κάτοικοι του χωριού υπόσχονται πολλές εκπλήξεις, καθώς και μια άριστη φιλοξενία στους επισκέπτες που θα αποφασίσουν να βρεθούν στις εκδηλώσεις.

Τέλος, για την Καθαρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά κούλουμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου θα προσφερθούν πλούσια Σαρακοστιανά εδέσματα.