Κατακλυσμός στην δυτική Κρήτη – Πολλά προβλήματα (φωτο – βίντεο)
kakokeria-zimies

Αδιάβατοι οι δρόμοι – Πλημμύρισαν σπίτια και υπόγεια – Προσοχή απο καταπτώσεις πετρών και κατολισθήσεις στην εθνική οδό – Καταστροφές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν απο την καταρρακτώδη βροχή όλη την νύχτα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, στην δυτική Κρήτη και ειδικά στα Χανιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τις συνεχείς κλήσεις για απάντληση νερών από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων, στον Παζινό Ακρωτηρίου και στο Γεράνι του Πλατανιά, ενώ συνολικά έγιναν 25 κλήσεις για άντληση νερών.

Πολλοί δρόμοι μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή καθώς οι περισσότεροι δρόμοι μετά την “αποχώρηση” των νερών έχουν γεμίσει με πέτρες και χώματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ειδικά στην περιοχή του Κολυμπαρίου όπου έκλεισε ο δρόμος προς Ραβδούχα αφού τα νερά “ξήλωσαν” το οδόστρωμα.

Οι δρόμοι στον Βλητέ (κεραία της ΕΡΤ) και στην περιοχή του Ναυστάθμου Σούδας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέχρι να “τραβηχτούν” τα νερά.

Μάλιστα στον δρόμο που διέρχεται απο τον Ναύσταθμο, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μια γυναίκα.

Να σημειωθεί πως είναι η πολλοστή φορά που δημιουργείται αυτή η κατάσταση στην περιοχή του Βλητέ και είναι απορίας άξιον το τι κάνει η ΔΕΥΑΧ.

Στην Αλμυρίδα τα νερά απο το ποτάμι ενώθηκαν με τα νερά της θάλασσας.

Αλμυρίδα Χανίων

Πτώσεις βράχων και πετρών υπάρχουν και σε σημεία του εθνικού δρόμου, στο Πλατάνι, Καλάμι, στο Κολυμπάρι και αλλού και καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι μετακινήσεις εαν δεν είναι αναγκαίες.

Σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα βρέθηκαν άμεσα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του προισταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων Γιάννη Βερυκοκίδη και Δημαρχών.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νομό σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) σημειώθηκαν στη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έχει μεταβεί στα περισσότερα σημεία όπου καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να δώσει σχετικές οδηγίες, και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω των επικίνδυνων φαινομένων αποκαταστάθηκε μέσω των ειδικών συνεργείων και μηχανημάτων της Π. Ε. Χανίων.

Δρόμος απο Κολυμπάρι προς Νωπήγεια

Επειδή όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται από την Εθνική Οδό με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα, και να μετακινούνται μέσω αυτής μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Τα καιρικά φαινόμενα και τα σχετικά προβλήματα που προέκυψαν υπήρξαν πολύ πιο έντονα στην περιοχή του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη με τον Δήμαρχο Πλατανιά. Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης που καταβάλουν επί τόπου τα ειδικά συνεργεία και μηχανήματα της Π. Ε. Χανίων που μεταφέρθηκαν άμεσα στην περιοχή, η κίνηση παραμένει πολύ δύσκολη στους δρόμους προς Αφράτα-Ραβδούχα και Κολυμπάρι-Μαυρομούστακο (παλαιά Εθνική), και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δρόμος απο Κολυμπάρι προς Αφράτα

 

 

 

flashnews.gr