Κατασχέθηκε Opel Corsa «1400άρι» γιατί….. ήταν 2λιτρο Turbo
corsa

Ξινή βγήκε μια «αντικοινωνική» συνάντηση ενθουσιωδών οδηγών με περίπου 250 αυτοκίνητα στη Northumbria του Newcastle της Μ. Βρετανίας, όταν επενέβη η τοπική Αστυνομία, ύστερα από κλήση που δέχτηκε λόγω σαματά.

Κατόπιν έρευνας, η Northumbria Police επέβαλε τρία πρόστιμα σε ισάριθμα άτομα για διαφορετικούς λόγους, ενώ κατασχέθηκε ένα Opel Corsa γιατί έφερε τροποποιήσεις που δεν είχαν δηλωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του εργοστασιακού 1.4 λτ. κινητήρα είχε τοποθετηθεί ένας 2λιτρος turbo (γνωστό φαινόμενο και στην χώρα μας ειδικά παλαιότερα με τις… 6κύλινδρες BMW 316). Επιπλέον, το πρώην 1.400άρι Corsa εφοδιαζόταν με σπορ σύστημα εξάτμισης, νέα εισαγωγή αέρα, τροποποιημένη ανάρτηση και ζάντες aftermarket. Όλα αυτά και κυρίως η αλλαγή του κινητήρα δεν είχαν δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία της Αγγλίας και γι’αυτό το αυτοκίνητο ήταν παράνομο και κατασχέθηκε. Η αστυνομία κατηγόρησε τον οδηγό του για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της απάτης και θα κληθεί σε δίκη.

Μετά από αυτό που έπαθε ο κάτοχος του «πειραγμένου» Corsa θα σκεφτεί σοβαρά μέχρι και να αλλάξει πατάκια στο επόμενό του αυτοκίνητο…