Καταστροφικό το συχνό μπάνιο..
Tο ντους αποτελεί ρουτίνα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή στο γυμναστήριο. Ωστόσο, συχνά το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να βρεθούμε να τουρτουρίζουμε κάτω από το νερό αντί να χαλαρώσουμε απευθείας στο κρεβάτι μας.

mpanio

Δυστυχώς αυτή δεν είναι συνήθως η διαδρομή που κάνουμε, λόγω του στίγματος που συνδέεται με την καθαριότητα και που σχεδόν επιβάλλει το ντους σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι τα οφέλη του μη πλυσίματος σε καθημερινή βάση είναι πολλαπλά. Τι προτείνουν οι ειδικοί; Δυο φορές την εβδομάδα! Ιδού γιατί:

Το καθημερινό ντους καταστρέφει το δέρμα

Το λεπτό εξωτερικό στρώμα του δέρματος αποτελείται από σκληρά και νεκρά κύτταρα που προστατεύουν τα υποκείμενα στρώματα του υγιούς δέρματος. Το πρώτο αυτό στρώμα συγκρατείται από λιπίδια, γνωστές και ως λιπαρές ενώσεις, που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Έτσι, κάθε φορά που κάνετε ντους και απολέπιση καταστρέφετε το πρώτο επίπεδο του δέρματος.

Τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο

Κι όμως, όσο λιγότερο ασχολείστε με τα μαλλιά σας –δεν τους βάζετε προϊόντα styling κ.ά.–, τόσο πιο υγιή είναι. Ο δερματολόγος Jason Emer αναφέρει ότι «όσο πιο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο μπορείτε ενδεχομένως να αφαιρέσετε τα έλαια που απαιτούνται για την προστασία των μαλλιών και να κρατήσετε υγιές και ενυδατωμένο το τριχωτό της κεφαλής».

Το χρώμα των μαλλιών διατηρείται περισσότερο

Επειδή δεν έχετε λεφτά για πέταμα για τακτικές επισκέψεις στα κομμωτήρια, μην τα ταλαιπωρείτε με σαμπουάν! Η ειδική στο styling μαλλιών Kerrie Urban λέει χαρακτηριστικά: «Το νερό κάνει το ξανθό θαμπό, καταστρέφει το κόκκινο και οι μελαχρινές χάνουν το πλούσιο χρώμα».

 

 

E-Radio.gr