Και ο Δήμος Φαιστού στην 2η Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση.
Όλα είναι έτοιμα για τη συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην 2η Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 28 έως 31 Μαρτίου στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.dimos-faistou

Έπειτα, από την επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Φαιστού, τον περασμένο Μάιο, στην 1η Παγκρήτια έκθεση που έγινε στο στάδιο TAE KWON DO, η συμμετοχή αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή με στόχο την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού.

Και φέτος, η διοργάνωση ανήκει στην Promexpo, ενώ συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη Δήμων της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Φαιστού. Την Παρασκευή 28/3 και ώρα 18:30 έχει προγραμματιστεί η τελετή εγκαινίων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, συλλόγων και φορέων. Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές, στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό. Αρωγός μας σε αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι η Παγκρήτια Ένωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, πολιτιστικά και άλλα Σωματεία της Αττικής, εξέχουσες προσωπικότητες, που με την εξειδικευμένη τους γνώση θα εμπλουτίσουν την όλη διοργάνωση.

Περισσότερες από είκοσι διαφορετικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Φαιστού, δήλωσαν συμμετοχή, έχοντας ως βασικό στόχο και φιλοδοξία να αναδείξουν μέσα από την έκθεση την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, τη δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών. Ο Δήμος Φαιστού με την παρουσία του σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προβολής της περιοχής, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ενώ αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος, προωθώντας τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα της περιοχής της Μεσαράς αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μικτή, εμπορική και κοινού και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη βιομηχανική παραγωγή, υπηρεσίες διαφήμισης και ενημέρωσης, καθώς και οργανισμοί που με τη συμμετοχή τους θα αναδείξουν τα πλεονεκτήματα και την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε όλη την Κρήτη.