• 11 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

«Πρωτόγνωρο φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά -Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά», λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Απίστευτο: Τον έψαχνε η Τροχαία για το τροχαίο με την εγκατάλειψη και ο 19χρονος ήταν ήδη στα κρατητήρια

Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα και δράσεις ενημέρωσης μαθητών στο Δήμο Γόρτυνας

Ηράκλειο: Ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται άμεσα αίμα – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ξανά ερευνητικά πλοία που εκτελούν εργασίες βόρεια της Κρήτης

Μοίρες: 12χρονος με ποδήλατο δέχτηκε επίθεση από σκυλιά

Ηράκλειο: Σταθμευμένο αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 11 Φεβρουαρίου

Κρήτη: Η αγγελία για πώληση ΙΧ ήταν απάτη – Αμάξι δεν πήρε, έχασε και την προκαταβολή

Στη μνήμη της αείμνηστης Βαγγελιώς Πιλατάκη – Καμάρη η δεντροφύτευση στην Πόμπια

Και ο Δήμος Τυμπακίου….στο σχεδιαζόμενο νέο χάρτη των ΟΤΑ

250px-dimos_tymbakiou

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βάζει “στο μικροσκόπιο” μεγάλους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, καθώς και ΟΤΑ ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης προανήγγειλε την παρέμβαση στο χωροταξικό του Καλλικράτη μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου επισήμανε πως «δεν ιεραρχείται ως πρώτο ή ως ιδιαίτερα σημαντικό το ζήτημα της χωροταξίας».

«Είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε αυτόν τον τομέα που αφορά νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι 325 δήμοι μπορούν να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης και θα αφορά συγκεκριμένες, πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν ανοίγουμε αυτό το θέμα για μια εξ υπαρχής συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βάζει “στο μικροσκόπιο” μεγάλους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, καθώς και ΟΤΑ ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.

Σε αυτούς τους τελευταίους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ανήκουν ο πρώην Δήμος Βελβεντού στην Κοζάνη, όπου οι πολίτες έχουν διαφωνήσει με την ενσωμάτωσή του στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού, αλλά και ο πρώην Δήμος Τυμπακίου στην Κρήτη, που σήμερα αποτελεί δημοτική ενότητα του Δήμου Φαιστού!

Υπενθυμίζεται ότι έχει δημιουργηθεί επιτροπή πολιτών για την επανίδρυση του Δήμου Τυμπακίου και την αυτονόμησή του από το Δήμο Φαιστού.
Μάλιστα στη διακήρυξη της Επιτροπής γίνεται λόγος για επιπόλαια εφαρμογή του νόμου, καθώς εκτιμάται ότι καταργείται η ιστορικότητα του Δήμου.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ έχει κάνει ιδιαίτερη αναφορά για τους δήμους ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, που έχουν ενσωματωθεί σε καλλικρατικούς ΟΤΑ και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτόνομες διοικητικές μονάδες

Ο κ. Βούτσης πάντως προανήγγειλε διαδικασίες διαλόγου με τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, που θα μπορούσαν να διαρκέσουν και το 2016

 

    Read Previous

    27χρονος Ηρακλειώτης…Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του γιατί βρέθηκε σε…λάθος τόπο και χρόνο!

    Read Next

    Το αφεντικό τρελάθηκε….Κινέζος δισεκατομμυριούχος έκανε δώρο διακοπές 33 εκατ. ευρώ σε… 6.400 υπαλλήλους του!

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular