Κέρδη 1,5 εκατομμυρίου από την κόκα που μετέφεραν οι Κρητικοί οδηγοί….
22102016bperiptvsh006_0

Σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κέρδος που θα απεκόμιζε το κύκλωμα από την εισαγωγή και μεταφορά της ποσότητας των 29 κιλών κοκαϊνης, την οποία κατέσχεσαν αστυνομικοί μετά από μπλόκο στο λιμάνι της Πάτρας. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε μία βαλίτσα στην καμπίνα φορτηγού-ψυγείου με οδηγούς δύο Ηρακλειώτες, 38 και 36 ετών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ναρκωτικά είχαν παραληφθεί τρεις ημέρες πριν από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Οι δύο Κρητικοί φέρονται να ενεργούσαν κατ’ εντολή ενός ζευγαριού Αλβανών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατά την οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών που χειρίστηκε τις έρευνες.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, στην Ολλανδία «παιχνίδι» έκανε ένας Αλβανός ονόματι Fabio, ο οποίος αναλάμβανε τις «παραγγελίες», έβρισκε τις ποσότητες της κόκας και οργάνωνε τη μεταφορά των ποσοτήτων στην Ελλάδα.
Οι δύο Ηρακλειώτες αυτοκινητιστές φέρονται να ενεργούσαν για λογαριασμό των τριών Αλβανών, του ζευγαριού, το οποίο συνελήφθη, και του Fabio, ο οποίος αναζητείται.

Κατά την Αστυνομία, «από τη μεθοδολογία δράσεως των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική τους δομή και τους ρόλους τους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης ναρκωτικών (εισαγωγή, μέσα μεταφοράς, χώροι απόκρυψης ναρκωτικών, εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης  ναρκωτικών, τη λήψη μέτρων για ασφαλή μεταφορά των ναρκωτικών, τις ήδη κατασχεθείσες ποσότητες των 28 κιλών και 870 γραμμαρίων) προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση προς αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών στο σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν μεταξύ άλλων: μία υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο τόνους με τα εξαρτήματά της, δύο μεταλλικές πλάκες, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 2 γραμμάρια έως πέντε κιλά, μία συσκευή θερμοκόλλησης, κατάλληλα για επανατυποποίηση ναρκωτικών, ρολό ζελατίνας για τυποποίηση ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων του νόμου περί ναρκωτικών και από κοινού διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της κύριας ανάκρισης

Πηγή: εφημερίδα Πατρις