«Κίνδυνος η τοπική κοινωνία να πάρει το νόμο στα χέρια της» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού
Μετά περιστατικά της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Τυμπάκι, ελήφθη η απόφαση ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στο Δήμο Φαιστού, που δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο, λόγω βίαιων περιστατικών μεταξύ αλλοδαπών. Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Φαιστού, από τις αστυνομικές αρχές, θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε πρόσωπα και σημεία.

«Ο πληθυσμός των μεταναστών στο Δήμο, είναι υπεράριθμος. Κανονικά θα έπρεπε να μετακινηθούν. Αλλά βάσει της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας – Πακιστάν και βάσει της ενημέρωσης που είχα από τον Αστυνομικό Διοικητή Ηρακλείου, το ενδεχόμενο μετακίνησής τους είναι σχεδόν αδύνατο. Άρα, η μόνη λύση είναι η πιο ισχυρή αστυνομική παρουσία», δήλωσε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Όπως εξήγησε, συγκεκριμένα άτομα προσπαθούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν τις ομάδες αλλοδαπών που δουλεύουν στην περιοχή, «με οποιοδήποτε τρόπο και όφελος». Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, θα πρέπει να μετακινηθούν αυτά τα άτομα, τα οποία μάλιστα εκβιάζουν τους αλλοδαπούς, αλλά και τους «φανατίζουν», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί χθες.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Αν τυχόν δε γίνει κάτι τώρα, θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Υπάρχει μερίδα της τοπικής κοινωνίας, η οποία είναι διατεθειμένη, εφόσον δε ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, να πάρει το νόμο στα χέρια της και τότε οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ΤυμπακίουΜανόλης Ορφανουδάκης, ο οποίος μιλώντας στο Creta24, τόνισε πως η περιοχή θέλει αγροτικά χέρια, αλλά αυτά που υπάρχουν, είναι πολλαπλάσια από αυτά που χρειάζονται.

«Ελήφθη η απόφαση της συχνής εμφάνισης ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Να δούμε όμως τι θα κάνουν. Θα μπορούν να συλλάβουν, να απελάσουν; Ή θα έχουν απλά αποτρεπτική παρουσία; Οι αλλοδαποί όσο βλέπουν την αστυνομία, δεν κυκλοφορούν. Είναι όμως εφικτό κάθε μέρα να έχουμε ισχυρές δυνάμεις; Νομίζω όχι, όπως είπε κι ο Αστυνομικός Διευθυντής. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει καταγραφή, πόσα άτομα χρειαζόμαστε και να δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους», τόνισε ο κ. Ορφανουδάκης.