Κύπρος: «Βόμβα» από την Noble Energy για το φυσικό αέριο
Δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες, που να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης – Το ενδιαφέρον στρέφεται στη δημιουργία περιφερειακών αγωγών

O γενικός διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, μιλώντας σε συνέδριο του Economist ανέφερε πως δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, που να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης, και επί του παρόντος η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία περιφερειακών αγωγών.ImageHandler
Είπε πως το χερσαίο τερματικό υγροποίησης είναι μια δαπανηρή επιλογή, που απαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετό φυσικό αέριο. κατά τη γνώμη μας. για να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο έτσι αναζητούμε άλλες επιλογές».
Την ίδια ώρα ανέφερε ότι υπάρχει «μια καλή πιθανότητα» εξεύρεσης περισσότερων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, τόσο από τη Noble, όσο και από άλλες εταιρείες.

Σημείωσε παράλληλα ότι η σωστή εκτέλεση ενός έργου, χωρίς καθυστερήσεις και εντός του προϋπολογισμού του, μεγιστοποιούν τις πιθανότητες να καταστεί επιτυχές.

Ο Τζον Τόμιτς είπε ότι η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις το 2015.

 

 

protothema.gr