Με κομμένη την ανάσα οι αγρότες της Κρήτης περιμένουν το πλοίο ασφαλείας
agroes plio

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που παραμένουν αδιάθετα λόγω της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ.

ntomates tomate

Περίπου 2,5 χιλιάδες τόνοι συσκευασμένων προϊόντων επρόκειτο να μεταφερθούν, μόνον από τη Μεσαρά, στις αγορές του εξωτερικού, με τις τιμές να κατρακυλούν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Γ. Ντισπυράκη που μίλησε στον Dream Fm και στην εκπομπή Πρωινή Πτήση.

ntispirakis

Όπως είπε ο κ. Ντισπυράκης, πρόκειται για ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες ενώ η πληροφόρηση που έχουν οι αγρότες αναφέρει ότι έως το μεσημέρι, θα ναυλωθεί πλοίο ασφαλείας για τη μεταφορά των προϊόντων αυτών. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αγρότες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προστασίας των συμφερόντων τους θα καταθέσουν και μήνυση στον υπουργό αν χρειαστεί .

Την ίδια ώρα οι αγρότες θερμοκηπιακών καλλιεργειών από Ιεράπετρα και Σητεία, ζητούν συνάντηση με Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να βρεθεί μία μόνιμη λύση με το πλοίο ασφαλείας, το οποίο θα επιστρατεύεται, όταν θα προκηρύσσει απεργία η ΠΝΟ. Χθες πραγματοποίηθηκε χθες, στην Ιεράπετρα, όπου έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.