Κορυφώνεται το δράμα – Κηδεύεται στο Σελλί, σήμερα, ο Βαγγέλης
«Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια» – Το βίντεο αποχαιρετισμού για το Βαγγέλη

Στις 12.00 η κηδεία του άτυχου νεαρού – Διαδικτυακή εκστρατεία για να μετονομαστεί η σχολή σε Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων «Βαγγέλης Γιακουμάκης»

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO

 

  • Στην Κρήτη η σορός του Βαγγέλη

Αυλαία σε ένα δράμα που κράτησε με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο, για περισσότερο από 1,5 μήνα, πέφτει σήμερα, με συγγενείς, φίλους του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και όσους δε γνώριζαν προσωπικά το νεαρό αλλά “έκαναν δική τους” την αγωνία για τον 20χρονο φοιτητή, να αποχαιρετούν το μεσημέρι το νεαρό παιδί που έφυγε άδικα από τη ζωή, επιδιώκοντας τη λύτρωση μέσα από το θάνατο.

Ο Βαγγέλης θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, στις 12.00 το μεσημέρι, στον τόπο καταγωγής του, το Σελί Ρεθύμνου, ενώ την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι του, έφτασε στις 6.00 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ. Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του 20χρονου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση. Η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο, συνοδεία αυτοκινητοπομπής.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για εμάς, για την οικογένεια, αλλά και πιστεύω για όλη την Ελλάδα και για όλη την Κρήτη. Το θέμα είναι ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα σήμερα. Η κηδεία θα γίνει στο Σελί και όχι στους Αρμένους. Το Σελί είναι το χωριό της οικογένειας. Όπως είπα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τόνισε ο θείος του 20χρονου φοιτητή, Γιάννης Γιακουμάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Βαγγέλης ήταν αυτόχειρας, είπε τα εξής: «Δεν είναι τώρα το ζητούμενο ν’ αναφέρουμε αυτά τα πράγματα. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η έρευνα. Πάντως, σε καμία περίπτωση ο φάκελος δεν θα κλείσει τόσο εύκολα. Επειδή μιλάμε ας πούμε για περιπτώσεις αυτοχειρίας και ότι σε περιπτώσεις τέτοιες κλείνει ο φάκελος κτλ., δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Οι ηθικοί αυτουργοί πολλές φορές διώκονται βαρύτερα και από τους φυσικούς αυτουργούς, αυτό είναι δεδομένο. Δεν θα μείνουμε έτσι, εννοείται»

Δηλώσεις έγιναν και από μία ακόμα συγγενή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την Ειρήνη Μονιάκη που σε ερώτηση για το τι θα έλεγε σε αυτούς που είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του 20χρονου φοιτητή, απάντησε:«Απαράδεκτες καταστάσεις. Να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια. Δεν είχε λόγο να το κάνει το παιδί μόνο του… Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει βγει αυτή η αλήθεια πιστεύω. Ασφαλώς και ζητάμε δικαίωση. Ποιος δεν θα την ήθελε; Τόσοι πολλοί ξένοι άνθρωποι έχουν συμπαρασταθεί τόσο πολύ και έχουν στενοχωρηθεί, εμείς που είμαστε και συγγενείς… Τι να πω…».

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Βαγγέλης αποδίδεται σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο», όπως μνημονεύεται στην ιατροδικαστική έκθεση, ενώ κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο 20χρονος δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένειά του, πολίτες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Ημέρα πένθους έχει κηρύξει η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

Με αφορμή την υπόθεση του σπουδαστή, τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στους όμορους νομούς, Χανιά και Ηράκλειο, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και ήδη σε πολλά σχολεία πραγματοποιείται σχετική καμπάνια με αναφορά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη αλλά και αλλού για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από μικρούς και μεγάλους, που εκφράζουν την οργή τους στα φαινόμενα βίας στην εκπαίδευση. Στο Ρέθυμνο, πολίτες με αναμμένα κεριά στα χέρια και διάχυτη την οργή και τη θλίψη πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Με πανό «Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια» και αναμμένα κεριά στο χέρι, εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο της πόλης πραγματοποιώντας πορεία και απαιτώντας δικαίωση για το θάνατο του Βαγγέλη.

Διαδικτυακή εκστρατεία για να μετονομαστεί η σχολή

«10500 likes κάθε λεπτό, 100αδες likes, χαμός από παντού. Οι Έλληνες βροντοφωνάζουν…ναι στην μετονομασίας της σχολής σε “Γαλακτοκομική σχολή Βαγγέλη Γιακουμάκη” και ναι σε υποτροφία Βαγγέλη Γιακουμάκη…οι τραμπούκοι θα βλέπουν το θύμα τους να τους στοιχειώνει μια ολόκληρη ζωή. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ η θυσία του Βαγγέλη!!! Δεν σταματάμε…» διαβάζει κανείς στο τελευταίο από τα post του νέου γκρουπ του Facebook εις μνήμην του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

To γκρουπ που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με σκοπό να προτείνει την μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε Σχολή «Βαγγέλης Γιακουμάκης», έχει μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώσει 12 χιλιάδες like, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνουν θεαματικά.

Η σελίδα φιλοξενεί την φωτογραφία του φοιτητή που βρέθηκε νεκρός έπειτα από 38 ημέρες, καθώς και ένα συγκινητικό βίντεο με τον τίτλο«Καλό ταξίδι Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί έφυγες άδικα».

 

 

http://www.cretalive.gr/