Κρητικός έκλεβε υδρόμετρα και έφτιαχνε κουδούνια για πρόβατα
Φαίνεται ότι η έμπνευση, χάριν του κέρδους φυσικά, ξεπέρασε τα όρια και της νομιμότητας για έναν κρητικό από τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας, ο εν λόγω άνδρας διέπραξε συνολικά 10 κλοπές υδρομετρητών, δύο σωλήνες σύνδεσης υδρομετρητών, τα οποία χάλκινα αντικείμενα τα έριχνε σε χυτήριο μετάλλων (καμίνι) για να κατασκευάσει κουδούνια για πρόβατα!

Μάλιστα, στο σπίτι του βρέθηκαν 18 τέτοια κουδούνια τα οποία και τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για δικά του πρόβατα (πιθανώς), αλλά και τα προόριζε για πώληση.

Όπως τονίζεται στο Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:
Κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός είχε προβεί στην τοποθέτηση χάλκινων αντικειμένων σε χυτήριο μετάλλων (καμίνι), επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 υδρομετρητές, και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα-Πεδιάδος καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 κλοπές υδρομετρητών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μίνωα-Πεδιάδος.

Επιπλέον ο ανωτέρω ημεδαπός συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζετε από το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα-Πεδιάδος, ερευνάτε η συμμέτοχη του σε άλλες ομοειδής πράξεις, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.