Κτήνη πυροβόλησαν και σκότωσαν 26 άλογα!
Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία στη Γκούρα Κορινθίας, καθώς την περασμένη Πέμπτη, στους πρόποδες του οροπεδίου της Ζήρειας, βρέθηκαν 23 άλογα νεκρά από πυροβολισμούς και άλλα τρία τραυματισμένα, τα οποία κατέληξαν.

aloga

 

Τα άλογα ανήκαν σε 73χρονο, ο οποίος τον χειμώνα κατοικεί στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στη Γκούρα Κορινθίας. Το γεγονός κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Γκούρας η κόρη του 73χρονου, ενώ την Πρωτομαγιά πήγε στο σημείο κτηνίατρος, ο οποίος εξέτασε τα άτυχα ζώα και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος όλου του κοπαδιού των αλόγων, τα οποία αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της Ζήρειας, προήλθε από πυροβολισμό. Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα άλογα θανατώθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εγγονή του 73χρονου ιδιοκτήτη των αλόγων, Παρασκευή Μπεκιάρη, ανέφερε ότι ο παππούς της ήταν ο μόνος που είχε άλογα στη Ζήρεια και δεν μπορεί να πιστέψει κανείς τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι κάποιος τσοπάνης τα θανάτωσε, γιατί όπως τόνισε «κάποιος που αγαπάει τα ζώα δεν μπορεί να κάνει μία τέτοια πράξη». Επίσης, σημείωσε ότι ο παππούς της, ο οποίος αγαπούσε πολύ τα άλογα, έχει πληρώσει πολλά χρήματα για αγροζημίες που έκαναν και δεν έχει πάρει ποτέ επιδότηση, καθώς τα άλογα δεν ήταν ιδιαίτερης ράτσας.

Επίσης, η κ. Μπεκιάρη υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που θανατώνονται τα ζώα του παππού της, καθώς πριν από δύο χρόνια, με τον ίδιο τρόπο, είχε θανατωθεί όλο το κοπάδι, το οποίο αποτελείτο από δώδεκα άλογα. Τέλος, ευχήθηκε να βρει η αστυνομία ποιος θανάτωσε τα ζώα και δήλωσε απογοητευμένη, αφού ούτε πριν από δύο χρόνια είχε βρεθεί ο δράστης.

 

 

http://www.cretalive.gr/