Λύθηκε το μυστήριο με τα «ορφανά» οστά στο λιμάνι του Ηρακλείου
limenikos 2

Τέλος στο μυστήριο με τα «ορφανά» οστά που εντόπισαν οι δύτες στο βυθό του λιμανιού και τα οποία βρέθηκαν κοντά στο μέλος του αριστερού ποδιού του άτυχου Μανώλη Βρυθιά έδωσαν οι εργαστηριακές αναλύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τμήματα οστών ανήκουν σε κάποιο ζώο πιθανότατα σκυλί, εξέλιξη που βάζει ένα τέλος στα σενάρια που είχαν προκύψει από τα εν λόγω ευρήματα κλείνοντας παράλληλα τον κύκλο των ερευνών.

Σε μία προσπάθεια εντοπισμού και άλλων ευρημάτων, δύτες επιχείρησαν και πάλι στον βυθό του λιμένος Ηρακλείου, στην προβλήτα 6, όπου τη Δευτέρα εντοπίστηκαν τα πρώτα μακάβρια ευρήματα, τα οποία παρέπεμπαν στον άτυχο αγνοούμενο.

Δεδομένου ότι στο σημείο αυτό εκβάλλει κεντρικός αγωγός όμβριων υδάτων που διέρχεται το ρέμα Κατσαμπά, κρίθηκε επιβεβλημένο οι έρευνες να συνεχιστούν και στην ξηρά, καθώς θεωρήθηκε σίγουρο ότι τα ευρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στη θάλασσα μέσω του αγωγού. Και πράγματι λίγο αργότερα άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ εντόπισαν ανθρώπινα μέλη σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Η τραγική μητέρα του 36χρονου, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήλπιζε ότι ο γιος της είναι ζωντανός, αναγνώρισε τα παπούτσια του και μέρος των ρούχων. Ωστόσο η οριστική απάντηση για την ταυτότητα του πτώματος θα δοθεί μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης με το DNA. Από την Αστυνομία ζητήθηκε να γίνει ταυτοποίηση σε όλα τα ευρήματα, τόσο στα οστά που βρέθηκαν στον χώρο του λιμανιού όσο και σε αυτά που εντοπίστηκαν στον Κατσαμπά, πολύ κοντά στο σπίτι του 36χρονου.

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr