Μανιαδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη για τη Μεσσαρά η δημιουργία ενός λιμανιού στο Τυμπάκι
Εν όψει της αυριανής επίσκεψης στην Κρήτη του Γραμματέα της ΝΔ, πρώην Υπουργού και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μ. Κεφαλογιάννη που θα συνοδεύεται από τον ΓΓ Λιμένων, Κ. Μουτζούρη.

Λίγο πριν την έλευση στην Κρήτη του Γραμματέα της ΝΔ, πρώην Υπουργού και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μ. Κεφαλογιάννη που θα συνοδεύεται από τον ΓΓ Λιμένων, Κ. Μουτζούρη, για το καυτό θέμα του λιμανιού στο Νότο του νομού Ηρακλείου, ο Διευθύνων Συμβούλος των Μινωϊκών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης επισημαίνει με δήλωσή του την απόλυτη ανάγκη – κυρίως για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας- της δημιουργίας ενός λιμανιού στο νότο.

Όπως τονίζει:

«Την ώρα που μιλάμε για αναπτυξιακό έλλειμμα στην Κρήτη, η κατασκευή του λιμανιού του Τυμπακίου θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση, καθώς θα τοποθετήσει τη νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορίου με παράλληλη δρομολόγηση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων όπως και κρουαζιερόπλοιων.

Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι η Βενετία, η Γένοβα, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ και η Κοπεγχάγη είναι οι ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης με τεράστια τουριστική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι και τα μεγαλύτερα λιμάνια της με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτιστική τους κληρονομία.

Από καιρό έχω εκφράσει την άποψή μου για τη δημιουργία λιμένων στη νότια Κρήτη και για ισομερή ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για όλη τη Μεσσαρά – και ιδιαίτερα του Τυμπακίου – που θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της, ενώ μια τέτοια προοπτική ανοίγει νέους επιχειρηματικούς δρόμους για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εμπορίου με τις χώρες της βόρειας Αφρικής με αύξηση εξαγωγών τοπικών γεωργικών, κτηνοτροφικών και άλλων προϊόντων προς αυτές».maniadakis__main