manolis vogiatzakis
Νέα σελίδα, νέα πρόσωπα. Ευτυχώς. Γιατί, κακά τα ψέματα, έχει σοβαρή ανάγκη η ομάδα να στελεχωθεί με εξειδικευμένους ανθρώπους που θα συνδυάζουν γνώσεις, ικανότητες και ήθος.

Έτσι, στη Γ.Σ γνωρίσαμε την πρώτη… μεταγραφή της ομάδας, σε ένα τομέα που πάσχει διαχρονικά, όπως έχω ξαναγράψει. Την Επικοινωνία. Το γραφείο τύπου λοιπόν αναλαμβάνει ο Μανόλης Βογιατζάκης. Πρώτη επιλογή της νέας εποχής, που μας δίνει και μια πρώτη κατεύθυνση για το πώς σκοπεύουν να κινηθούν. Επιλογή από το «πάνω ράφι» και με όλο το πακέτο, λέω εγώ.

Η συγκεκριμένη θέση είναι νευραλγική για κάθε ΠΑΕ. Χρειάζεται ανθρώπους που να την ξέρουν τη δουλειά. Ο Μανόλης Βογιατζάκης έχοντας γράψει χρόνια στο ρεπορτάζ το καθημερινό, ξέρει καλά τι χρειάζονται οι άνθρωποι του Τύπου για να κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρει παράλληλα και πώς να τους διαχειριστεί. Επιπλέον, έχοντας δουλέψει στο ρεπορτάζ “μεγάλης” ομάδας για αρκετά Μέσα, αλλά και για το μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι της χώρας έχει συνηθίσει να δουλεύει σε πιεστικούς ρυθμούς και σε απαιτητικές και ανταγωνιστικές συνθήκες. Φυσικά, με 15 χρόνια πορείας, διαθέτει και το απαραίτητο δίκτυο επαφών, ώστε να είναιαποτελεσματικός στη δουλειά του, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα.

Παράλληλα όποιον και να ρωτήσεις στο χώρο θα σου μιλήσει για ένα «παιδί-διαμάντι», καθαρό. Με ήθος. Και επειδή η αθλητική δημοσιογραφία στη χώρα μας έχει πολλές σκιές, θολούρα και σκοτεινά σημεία, αυτό είναι κάτι σημαντικό. Είναι άλλωστε απαραίτητο στοιχείο και για τον ΟΦΗ. Έχουμε ανάγκη από ηθικά στοιχεία και καθαρούς ανθρώπους σε αυτή τη νέα εποχή.

Για να το πάω και λίγο παρακάτω, ως προς το επαγγελματικό κομμάτι, τον Μ.Β (είχα καημό να βάλω και εγώ αρχικά μια μέρα) αν τον παρακολουθήσεις, θα δεις ότι είναι ένας επαγγελματίας με φρεσκάδα, που γνωρίζει από τα παραδοσιακά Μέσα (TV, εφημερίδα και sites) αλλά και από τα νέα Μέσα (social media, digital content κλπ), έχοντας ένα σύγχρονο τρόπο να δουλεύει και να διαχειρίζεται συνολικά καθένα από αυτά.

Έχει παραστάσεις και αρκετά χιλιόμετρα και μέσα στα γήπεδα και στα «γραφεία». Έχει ζήσει καλά το μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει καταφέρει και να επιβιώνει και να μένει καθαρός. Και αν σκεφτεί κανείς τι κόσμο συναντάένας ρεπόρτερ “μεγάλης” ελληνικής ομάδας, θα καταλάβει ότι καθόλου απλό δεν είναι όλο αυτό. Το ότι μικρός την έχει κλωτσήσει τη μπάλα, είναι και αυτό στα συν του.

Τέλος, κατ’ εμέ, το γεγονός ότι δεν ήταν τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη τον βοηθά να μπει στο νέο ρόλο, χωρίς βαρίδια και φθορά. Έχω μάλιστα την αίσθηση ότι η νέα διοίκηση θα επιδιώξει να στελεχωθεί από ανθρώπους εκτός Κρήτης, που είχαν μεγαλύτερη απόσταση από τα τεκταινόμενα μέχρι σήμερα. Απόσταση ασφαλείας θα τη χαρακτήριζα. Εκτός των άλλων (ευκόλως εννοουμένων που παραλείπω) η απόσταση σε βοηθά και να ξέρεις την σημερινή – πραγματική – αφετηρία για τον ΟΦΗ και από το πόσο χαμηλά ξεκινά, για να χτίσει ξανά το όνομα και το κύρος του. Θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα του ότι ξέρει καλά το μέγεθος και τη δυναμική του ΟΦΗ, αλλά και πώς βλέπουν την ομάδα τα μάτια του κόσμου,εκτός του Ομιλίτικου οικοσυστήματος.

Πέρα όμως από το επαγγελματικό κομμάτι, που κάθε εταιρεία κοιτά, υπάρχει και το συναισθηματικό. Και για ποδοσφαιρικές εταιρείες αυτό μετράει ακόμα περισσότερο. Και εδώ ο νέος «παίκτης» του γραφείου τύπου είναι ότι χρειαζόμαστε.

15390932 345413342498863 3352855044899670065 n

Ξέρει τι θα πει ΟΦΗ και Κρήτη. Είναι Κρητικός και αγαπάει την ομάδα. Πέρα απότο εξαιρετικό αφιέρωμα που έκανε στον Γκέραρντ και για το οποίο βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ, οι Ομιλίτες της Αθήνας τον έχουμε συναντήσει σε διάφορα γήπεδα της Αττικής να βλέπει τον ΟΦΗ, προφανώς «σκαστός» από τη δουλειά του, που Σαββατοκύριακα ήταν στο φουλ της. Είμαι σίγουρος ότι δε θα το πει και δε θα το προβάλει, γιατί δε μοιάζει λαϊκιστής και σίγουρα ως σωστός επαγγελματίας θα ξέρει ότι τον κόσμο, αλλά και τους συνεργάτες του (διοίκηση, αγωνιστικό τμήμα και ΜΜΕ) θα τους κερδίσει με τη σωστή δουλειά και όχι πουλώντας οπαδιλίκι.

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν την πρώτη προσθήκη στο «ρόστερ» της ομάδας, έχοντας κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι πρόκειται για μια επιλογή που έχει «όλο το πακέτο» και θα δώσει λύσεις σε κομβικό τομέα.

Θεωρώ δε ότι η επιλογή αυτή δίνει και τον τόνο για τις επόμενες κινήσεις της νέας μέρας που μας ξημέρωσε, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε Καραπαπάδες. Μια χαρά θα είμαστε με Βογιατζάκηδες!

oficrete.gr

Loading