«Μανούλα, δεν θέλω να ξυπνήσω ξανά!»: Η κραυγή αγωνίας ενός 9χρονου κοριτσιού!
pedaki nosokomio

Αυτό το εννιάχρονο κορίτσι έχει αντέξει τόσο μεγάλους και ανυπόφορους πόνους τα τελευταία χρόνια που είπε στην μητέρα της ότι θέλει να πεθάνει.

Πριν 2 χρόνια η Sharai Shaw ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που έσφυζε από υγεία ζώντας την παιδική της ηλικία στη φάρμα των γονιών της.

Ένα πρωί ξύπνησε με ένα περίεργο εξάνθημα στο πόδι της και 40 πυρετό.

«Οι ζωές μας άλλαξαν αμέσως», λέει η μητέρα της Catharine Ingram.

Από τότε το κορίτσι ζει με αφόρητους πόνους ατελείωτα πήγαινε έλα στο νοσοκομείο.

Ο μυστηριώδης ιός

Όταν αρχικά η Catharine  πήγε την κόρη της στον γιατρό, η Sharai διαγνώσθηκε με τροφική αλλεργία και πήρε στεροειδή κρέμα.

Αλλά η κρέμα απλά έκανε το κορίτσι να ξύνεται περισσότερο και ο πυρετός να μην πέφτει, γι’ αυτόν τον λόγο και η Catharine επέμεινε σε περεταίρω εξετάσεις αίματος.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, οι γιατροί είπαν στην μητέρα πως ήταν υπερβολική.

Ένα μήνα αργότερα, η Sharai πήγε στα επείγοντα γιατί καιγόταν στον πυρετό και σφάδαζε στον πόνο. Και πάλι όμως οι εξετάσεις αίματος δεν έδειξαν κάτι.

Οι γιατροί είπαν στην μητέρα του κοριτσιού να την ξαναπάει στο νοσοκομείο σε 5 μέρες, όμως αυτή αντέδρασε.

«Φώναζα ότι κάτι πάει στραβά με το μωρό μου και ότι δεν πρόκειται να φύγω από το νοσοκομείο μέχρι οι γιατροί να την εξετάσουν εξονυχιστικά. Ξέρω το παιδί μου και αυτό που συνέβαινε δεν ήταν φυσιολογικό.»

Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο παίδων  Lady Cilento στο Brisbane.

Αρχικά διαγνώσθηκε με την νόσο Kawasaki – μια σπάνια ασθένεια που κυρίως επηρεάζει παιδιά κάτω των 5 ετών και προκαλείται από  φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων του σώματος.

Η Sharai πήρε υψηλές δόσεις παυσίπονων και αντισταμινικών για 90 μέρες, αλλά το εξάνθημα και ο πυρετός δεν έπεφτε.

Το μικρό αγγελούδι για 4 μήνες υπέμεινε πολλές επίπονες ιατρικές εξετάσεις. «Ήταν τρομοκρατημένη, και στην κυριολεξία ούρλιαζε όταν την πλησίαζε κάποιος γιατρός η νοσοκόμα.» λέει η μητέρα της.

Το κορίτσι πήρε τελικά την θεραπεία για την νόσο, όμως αντί να καλυτερέψει, το εξάνθημα εξαπλώθηκε.

Επιτέλους η διάγνωση

Η Sharai τελικά διαγνώσθηκε με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα ( SJIA). Η Catharine πανικοβλήθηκε όταν έμαθε για αυτή την ασθένεια.

Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, εξανθήματα, πυρετό. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, παρότι η πρόωρη διάγνωση και η επιθετική θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή.

Η θεραπεία ανακουφίζει από τη φλεγμονή, ελέγχει τον πόνο και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του παιδιού.

Η Sharai από τότε μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί την κατάστασή της.

Μόνο πέρυσι το κορίτσι μπήκε 27 φορές στο νοσοκομείο. Το τρομαγμένο κορίτσι ξυπνά κάθε βράδυ από τους πόνους τουλάχιστον 10 φορές.

Τώρα η μικρή είναι τόσο πολύ άρρωστη και δεν έχει πάει σχολείο για 6 μήνες. Η Catharine αναγκάστηκε να σταματήσει την δουλειά για να φροντίζει την κόρη της.

“Μανούλα, δεν θέλω να ξυπνήσω ξανά!”

“Πως μπορώ να πάω στην δουλειά όταν φοβάμαι να την αφήσω μόνη της γιατί παρακαλάει κλαίγοντας τον θεό να πεθάνει;», εξομολογείται η μητέρα. «Όταν την ρώτησα γιατί το λέει αυτό, απάντησε ‘γιατί μανούλα, δεν θέλω να ξυπνήσω ξανά.»

Τα δυο πρώτα χρόνια με την ασθένεια, η Sharai παρέμενε δυνατή και αισιόδοξη. Τώρα ηCatharine ελπίζει κάποια στιγμή η κόρη της να καταφέρει να γυρίσει στην παλιά ζωή της.

www.mommyandthecity.gr