13.3 C
Αθήνα
8 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

Η Μαρία Πετρακογιώργη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Petrakogiorgi_468_296_sΗ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει παράλληλα να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικά και μας αφορούν όλους.

Ο συμβολικός εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απαίτηση καθημερινής επαγρύπνησης και σεβασμού των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ΑμΕΑ.  Ταυτόχρονα όμως έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι διεκδικήσεις και ο αγώνας για μία δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία, ίσων ευκαιριών για όλους, πρέπει να είναι κοινός και συνεχής, χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

Στο Δήμο Φαιστού, ως Δημοτική Αρχή, κατά την τριετία 2011-2014, στηρίξαμε κάθε έργο και δράση που βελτιώνει και οδηγεί την κοινωνίας μας, στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των πολιτών της. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο λειτούργησαν τρείς ειδικές ράμπες, μια στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, μία στα Μάταλα και μια στο Καλαμάκι, οι οποίες αποτελούν μερικές μονάχα από τις ελάχιστες παραλίες με ράμπα για ΑμΕΑ σε όλη την Κρήτη.

Επίσης, εκπονήθηκαν προγράμματα εκγύμνασης ατόμων με κινητικά προβλήματα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, σε χώρους, ειδικά διαμορφωμένους με αποδυτήρια και τουαλέτες για όλους τους αθλητές ΑμΕΑ στο Δημοτικό στάδιο Μοιρών. Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρονιά, ο Δήμος Φαιστού, προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού των Ειδικών Σχολείων του Δήμου.

Οι σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες απαιτούν συστράτευση και λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό κρίκο της αλυσίδας υποστήριξης και αλληλεγγύης των ΑμΕΑ, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι μια αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η ύπαρξη, η παρουσία κάποιων ξεχωριστών συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είναι και μέλη της οικογένειάς μας. Οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες είναι σαν και εμάς και χρειάζονται ίση μεταχείριση. Αποστολή μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μέσω σημαντικών προσπαθειών.

Η επικεφαλής του Συνδυασμού Φαιστός Ενεργοί Πολίτες

Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη

Related posts

Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

907@dreamfm.gr

Κακοκαιρία με έντονη νεροποντή στο Ηράκλειο

907@dreamfm.gr

Δείτε τι θερμοκρασία έχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή σας σε όλη την Ελλάδα

907@dreamfm.gr

Leave a Comment