Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην Κατερίνα και τον Διομήδη
troxaio4
Νέα τροπή ενδεχομένως να παίρνει η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, της Κατερίνας Σταματάκη και του Διομήδη Τσικανδυλάκη, στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου Καστελίου. Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, μέσα από την εκπομπή του Γιάννη Λιονάκη, φέρνει στο φως τη συγκλονιστική καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία πέρασε από το σημείο του δυστυχήματος, λίγα λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση, με κατεύθυνσηΗράκλειο προς Αγιο Νικόλαο.

troxaio2.png

‘Οπως λέει η ίδια, ήταν σίγουρη ότι “θα σκοτωθούν άνθρωποι εδώ“. Γιατί; Τα διαχωριστικά χρώματος κόκκινου – άσπρου, “νερομπαριέρες” όπως λέγονται, που τοποθετήθηκαν στην άκρη του δρόμου, για να εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων στο τμήμα του δρόμου όπου εκτελούνται εργασίες, λόγω του δυνατού αέρα, και ίσως γιατί δεν στερεώθηκαν σωστά, είχαν κάνει “κοιλιά” και είχαν σχεδόν κλείσει τη λωρίδα κυκλοφορίας προς Χερσόνησο!!! Μάλιστα και η ίδια κατέφερε με δυσκολία να αποφύγει τα εμπόδια που “φύτρωσαν” ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Η γυναίκα σοκαρίστηκε και κάλεσε αμέσως το 100, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία από το κινητό της… Οι κλήσεις έγιναν στις 05:41 και 05:42 το πρωί.

κλήση 100

Η απάντηση του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν “¨θα επιληφθούμε”, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα το κακό είχε γίνει…

Το σημείο όπου έγινε το τροχαίο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρχει φωτισμός, έστω και προσωρινός αφού εκτελούνται έργα. “Αν δεν έχεις τη μεγάλη “σκάλα” δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα. Και εγώ, αν και δεν είχα αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, φρέναρα την τελευταία στιγμή, βλέποντας στη μέση του δρόμου τις νερομπαριέρες”!!!. Εκλαψα όταν έμαθα ότι λίγα λεπτά αργότερα εκεί, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι”, λέει συγκλονισμένη η γυναίκα οδηγός.

Η αποκάλυψη της μαρτυρίας από το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Τροχαίας ΒΟΑΚ καθώς αξιολογήθηκε ως “ιδιαιτέρως σοβαρή” και εγείρει ερωτηματικά για το εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας για τους διερχόμενους οδηγούς.

Τέσσερις μέρες μετά το τροχαίο, οι “νερομπαριέρες” παραμένουν άδειες!!!

Σήμερα στην Κρήτη φυσούν άνεμοι έντασης 8 και 9 μποφόρ, ωστόσο επιτόπια έρευνα του ekriti.gr στο σημείο του δυστυχήματος, δείχνει ότι οι “νερομπαριέρες” οι οποίες θα έπρεπε να είναι γεμάτες νερό, άρα σταθερές στο έδαφος, παραμένουν άδειες, με κίνδυνο να ξαναμετακινηθούν στη μέση του δρόμου και να προκαλέσουν νέο τροχαίο!

Εδώ βλέπετε τις νερομπαριέρες στη σειρά και στη θέση τους

tro1.jpg

Με μία απλή κίνηση του ποδιού όμως, αυτές μετακινούνται πανεύκολα, γεγονός που καταδεικνύει ότι παραμένουν άδειες!

troxaio3.jpg

 

troxaio2.jpg