Μάθε τι κρύβει το μαξιλάρι σου (Video)
maksilari

Μπορεί με μια πρώτη ματιά εξωτερικά να φαίνεται καθαρό, όμως πρόκειται στην πραγματικότητα για τον παράδεισο των μικροοργανισμών. Το βίντεο που θα δείτε είναι αποκαλυπτικό και θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για το… καθαρό μαξιλάρι σας.

Αν το μαξιλάρι σας έχει αρχίσει να παλιώνει, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας εξαιτίας του.  Ακμή, αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να σας εκδηλωθούν.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται στα μαξιλάρια μας μύκητες, νέκρα δερματικά κύτταρα αλλά και λίπος! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Huffington Post  όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται σε παλιά μαξιλάρια στην πραγματικότητα ακουμπούν το πρόσωπο τους σε σκόνες, λίπος και νεκρά δερματικά κύτταρα που μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα ή ακμή.

Δεν είναι όμως μόνο τα δερματικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το μαξιλάρι σας. Έχει βρεθεί ότι από ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, γύρω τα δύο τρίτα είναι αλλεργικοί στα ακάρεα της σκόνης που βρίσκονται στα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα. Αν είστε αλλεργικοί και διαπιστώνετε ότι αντιμετωπίζετε πιο έντονες αλλεργικές αντιδράσεις το πρωί ή το βράδυ, τότε είναι πιθανό να ευθύνεται για αυτές το μαξιλάρι σας. Πλένετε τακτικά τα μαξιλάρια σας και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά αφού η υγρασία αποτελεί φιλόξενο περιβάλλον για τα ακάερεα.  Αν δείτε το παρακάτω βίντεο είναι πολύ πιθανό να πετάξετε το μαξιλάρι σας:

Εκτός όμως από τις αλλεργίες και τα προβλήματα ακμής ένα παλιό μαξιλάρι δεν στηρίζει σωστά το κεφάλι σας και είναι πιθανό να σας προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε νέο μαξιλάρι να επιλέξετε ένα που δεν αφήνει κενό μεταξύ του κεφαλιού και των ώμων σας, όταν ξαπλώνετε.

Πώς θα το πλύνετε

Αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη από μαξιλάρι σας και –αν υπάρχει- το προστατευτικό κάλυμμα που το καλύπτει (καλό είναι να χρησιμοποιείτε και κάλυμμα ιδιαίτερα αν έχετε αλλεργίες).

Αν τα πλύνετε στο πλυντήριο προτιμήστε τον πιο σύντομο κύκλο πλύσης και με ελαφρύ στράγγισμα. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με τις οδηγίες. Όσο πιο υψηλή είναι πάντως τόσοι περισσότεροι μικροοργανισμοί θα απομακρυνθούν.

Αν το μαξιλάρι είναι φτιαγμένο από αφρώδες υλικό, πιθανότατα θα μπορεί να πλυθεί στο χέρι. Στην περίπτωση αυτή τοποθετήστε το μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού βυθίζοντάς το όλο μέσα στο νερό, ώστε να βραχεί παντού.

Αφήστε το να μουλιάσει στη συνέχεια, ρίξτε ελάχιστο λευκό ξύδι για να φύγουν οι μυρωδιές και έπειτα ξεπλύνετε καλά με λίγο χλιαρό νερό. Αποφύγετε να το στύψετε.  Τοποθετήστε το στην απλώστρα σε οριζόντια θέση και άφησέ το μέχρι να στεγνώσει τελείως σε σημείο που να βλέπει ο ήλιος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να αποφύγουμε τις αλλεργίες πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε 6 μήνες.

 

 

http://www.pathfinder.gr