Μαθητές έδειξαν τη «δική τους πόλη» μέσω εκπαιδευτικής ρομποτικής
polh

Μαθητές δημοτικών σχολείων της Κρήτης πήραν μέρος στον 1ο περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής
Ανέπτυξαν το ταλέντο, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, που προσομοίωσε το θέμα του διαγωνισμού, που ήταν «η δική μου πόλη».

Ο λόγος για τους 75 μαθητές δημοτικών σχολείων της Κρήτης που πήραν μέρος στον 1ο περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, που έγινε το πρωί στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικότερα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές τα παιδιά βάζουν τα γυαλιά στους μεγάλους; Ο Γιώργος Καζαναράκης από το 10ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, μας έδειξε πως μπορούν οι ηρακλειώτες ή οι επισκέπτες της πόλης να γνωρίζουν εκ των προτέρων αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο πάρκινγκ.

Απλά χρησιμοποίησε έναν Η/Υ και την επιστήμη της ρομποτικής και ιδού τ” αποτελέσματα…, που δεν αποκλείεται να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα και στον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Οι ηρακλειώτες μαθητές, μαζί με μαθητές από άλλα δημοτικά της Κρήτης, πήραν μέρος στον 1ο περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, με θέμα, «η δική μου πόλη», που διεξήχθη στην πανεπιστημιιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του ομώνυμου πανελλήνιου διαγωνισμού.

Τα παιδιά παίζοντας έμαθαν πολλά, όπως είπαν και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, καθώς πρότειναν λύσεις για την προστασία του κάστρου της Σητείας από τους πειρατές, για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στα λιμάνια Χανίων και Ρεθύμνου όπου υπάρχουν ακόμα φάροι, ενώ παρουσίασαν το αυτόματο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και το σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

O διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση έφερε την υπογραφή της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης, του εργαστήριου διδακτικής θετικών επιστήμων του πανεπιστημίου Κρήτης και του μη κερδοσκοπικό οργανισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής & επιστήμης.
Πηγή: rethemnosnews.gr