Μαθητές στην Κρήτη βρήκαν στο δρόμο πορτοφόλι και το παρέδωσαν
portofoli

Χρήματα και την κάρτα μέλους της κατόχου για τη Βιβλιοθήκη είχε μέσα το πορτοφόλι

Μήνυμα τιμιότητας και αξιοπρέπειας μας μεταφέρουν τρεις μαθητές από το Γάζι οι οποίοι όχι μόνο δεν πήραν το πορτοφόλι που βρήκαν στο δρόμο, αλλά κατάφεραν να εντοπίσουν και τον κάτοχό του.

Η κάρτα μέλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου ήταν η αιτία να βρεθεί η κ. Θεωφίλη Κωτίδου στην οποία ανήκει το πορτοφόλι.

Οι μαθητές, ο Μάνος Αναστασάκης, ο Μανώλης Τσαφαντάκης και ο Λευτέρης Απλαδάς βρήκαν το πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και την προσωπική κάρτα μέλους για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Μάνος, ο Μανώλης και ο Λευτέρης παρέδωσαν το πορτοφόλι, ενώ το προσωπικό της Βιβλιοθήκης επικοινώνησε άμεσα με την κάτοχο και της μετέφεραν τα ευχάριστα νέα.

Η ίδια επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη, συναντήθηκε και ευχαρίστησε τα παιδιά για την εξαιρετική τους χειρονομία, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος κ. Μαμουλάκης ο οποίος προσκάλεσε τα παιδιά και τους γονείς τους στο Δημαρχείο με σκοπό να τους συγχαρεί αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστή η εξαιρετική αυτή πράξη των 3 μαθητών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε:

«Μας γεμίζει όλους χαρά αυτή η εξαιρετική χειρονομία. Το έχω πει πολλές φορές άλλωστε, η νέα γενιά του Μαλεβιζίου, μας κάνει με πολλούς τρόπους υπερήφανους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, τον Μάνο Αναστασάκη, τον Μανώλη Τσαφαντάκη και τον Λευτέρη Απλαδά, όπως επίσης αξίζουν και πολλά μπράβο στις οικογένειές τους, που έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αυτές τις ηθικές αξίες».

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)