Με δακρυγόνα απωθούν τους πρόσφυγες οι αρχές των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα
plithos

 

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών
Οι αρχές των Σκοπίων επιτέθηκαν σήμερα με δακρυγόνα σε πλήθος μεταναστών και προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις πιο πλούσιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Εχθές, Πέμπτη, η κυβέρνηση των Σκοπίων κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν στωικά στην ουδέτερη ζώνη, κοντά στην πόλη Γευγελή της ΠΓΔΜ, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις καθώς η υπομονή τους εξαντλείται.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια, ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών.

 

 

 

www.protothema.gr