• 15 Ιουνίου, 2024

Breaking News :

Με τη στήριξη της Περιφέρειας το Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ στο Τυμπάκι

Vinkmag ad

amea

Με τη συμμετοχή έξι χωρών και συνολικά 104 αθλητών και συνοδών, θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, το “Festos European C1 Paracycling Cup 2015”.
Στη διοργάνωση της Κρήτης που δίνει βαθμούς ενόψει των παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα συμμετέχουν οι Μ. Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Ελλάδα.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα του αθλήματος (Χαλκιαδάκη/Μηλάκη, Μπαράκας/Τρουλινός κ.α.), δεδομένου ότι, παράλληλα με το “Festos European C1 Paracycling Cup 2015”, θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.

Το “Festos European C1 Paracycling Cup 2015” βρίσκεται στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), γίνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Με αφορμή το κορυφαίο γεγονός απηύθυναν στην Περιφέρεια σε συνέντευξη τύπου ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής των Κρητικών o Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών Γιώργος Φουντουλάκης Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Γιώργος Βαρβεράκης ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑμεΑ και διευθυντής του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδηλασίας δρόμου αθλητών με Αναπηρία « FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP 2015 » , ο Πάρης Επιτροπάκης έφορος εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας και Πρόεδρος Α.Σ. ΑμεΑ Τάλως.

Όλοι οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που δίνει βαθμούς ενόψει των παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο και προβάλλει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα στο εξωτερικό.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τους παρισταμένους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής ότι η Περιφέρεια στηρίζει και θα στηρίξει τα επόμενα χρόνια το αθλητικό γεγονός ώστε να γίνει θεσμός για το νησί.

« Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε μικρό ή μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αυτό είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη και μέσα από την υποστήριξη που κάνουμε θεωρώ ότι πρέπει να καθιερωθεί κάθε χρόνο.

Δίνουμε υπόσχεση στον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι εμείς θα υποστηρίξουμε τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε να αναδειχθεί ακόμα καλύτερα αυτός ο αγώνας και να προσελκύσουμε επισκέπτες, αθλητές και να αναδείξουμε αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κρήτης που μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε.

Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός και αυτόν θα υποστηρίξουμε και τα επόμενα χρόνια » δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αναφέρθηκε στους στόχους της διοργάνωσης ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη στήριξη της κορυφαίας διοργάνωσης αλλά και τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Συριγωνάκη για την όλη βοήθεια.

Ο κ. Φουντουλάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή των 6 χωρών Ελλάδας, Αγγλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Δανίας, Φιλανδίας, αλλά και στην συμμετοχή 17 Ελληνικών Σωματείων από την Ξάνθη έως την Κρήτη.

Στόχος μας όπως είπε ο κ. Φουντουλάκης « είναι η ομοσπονδία ξεκινώντας από την Κρήτη να κάνει αυτή την εκδήλωση με διεθνή συμμετοχή πολλών χωρών να το επαναλάβει και σε άλλα αγωνίσματα. έχουμε κάνει αίτηση και περιμένουμε απάντηση για την διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο τυφλών στο Λουτράκι καθώς και άλλες εκδηλώσεις γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα και την κατάλληλη τεχνική υποδομή και σε άλλες πόλεις πέρα από την Αθήνα για την διοργάνωση αθλητικών αγώνων που προβάλλουν την Ελλάδα.

Πιστεύω αυτό το κύπελλο της ποδηλασίας που θα γίνει με την στήριξη όλων των φορέων στη Κρήτη ειδικά του Δήμου Φαιστού στον οποίο ανήκει και ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση Ευχαριστώ τον ΚΕΔΑ Τυμπακίου τους στρατιωτικούς που θα μας δώσουν το αεροδρόμιο την ΑΝΝΕΚ για την μεταφορά των αθλητών το νερό Ζαρός και τα Α.Σ. ΑμεΑ Τάλως και Το Μέλλον και τους προέδρους τους Πάρη Επιτροπάκη και Μανώλη Στεφανουδάκη που μαζί με τον κ. Καπελάκη είναι αθλητές κόσμημα που έχουν δοξάσει την Κρήτη.

Οι αγώνες αυτοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας, είναι καταρχήν η προετοιμασία και μέσα από αυτούς θα πάρουμε βαθμούς για την πρόκρισή μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στην Ελβετία και κυρίως δίνει βαθμούς για πρόκριση τους παραολυμπιακούς στο Ρίο το μεγάλο όνειρο κάθε αθλητή να εκπροσωπήσει την ελλάδα σε παραολυμπιακούς αγώνες.

Ευχαριστώ και τον βουλευτή κ Αυγενάκη ο οποίος βοήθησε για να δημιουργηθεί όλη αυτή η ομάδα, η επιτροπή στήριξης για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας. επίσης το τρίτο αθλητικό γεγονός που δίνει θέαμα είναι οι παραολυμπιακοί αγώνες μετά τους ολυμπιακούς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΦΙΦΑ συγχαίρω ιδιαίτερα τον κ Βαρβεράκη τον ομοσπονδιακό προπονητή για την, για την μεγάλη του προσφορά στην ποδηλασία.

Ο Γιώργος Βαρβεράκης Ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑμεΑ και Διευθυντής της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδηλασίας δρόμου αθλητών με Αναπηρία « FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP 2015 » δήλωσε « για μένα προσωπικά και για τον τόπο είναι ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση γιατί φέρνουμε στον τόπο μας ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός για το χώρο των παραολυμπιακών αθλημάτων ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας.

Είναι πολύ σημαντικό γιατί ενώ βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Ρίο 2016 όλοι οι αθλητές και η πρόκρισή τους περνάει από αυτόν εδώ τον τόπο καθώς ο αγώνας είναι χαρακτηρισμένος ως C1 από την παγκόσμια Ομοσπονδία UCI που σημαίνει ότι οι διακρίσεις των αθλητών μας και όλων των αθλητών οι οποίοι θα συμμετέχουν μετράνε στην πρόκριση τους για το Ρίο την επόμενη χρονιά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρήκαμε ανταπόκριση άμεσα σε αυτό το όραμα που είχαμε εδώ και χρόνια.

Τόσο η Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος μας, με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλισαν αυτό το γεγονός όσο και η Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης αφού αναφέρθηκε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός απηύθυνε πρόσκληση για τη συμμετοχή και παρουσία των Κρητικών.

Η Μεσαρά, το Τυμπάκι, όπως είπε « θα αποτελέσουν τον αθλητικό προορισμό 45 αθλητών ποδηλατών με αναπηρία των προπονητών τους των συνοδών των αποστολών και πάρα πολλών επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος σε μια ποδηλατοδρομία είτε θα παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Ευχόμαστε η διοργάνωση αυτή να διεξαχθεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές προπονητές συνοδοί επισκέπτες να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρει το ποδήλατο, να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς καθώς επίσης και την κρητική φιλοξενία και ζεστασιά.

Θέλω να πω ότι τέτοιες διοργανώσεις είναι τιμή για την περιφέρεια να τις υποστηρίζουμε και θα συνδράμουμε την προσπάθεια που πιστεύω ότι θα καταβάλει η ελληνική αθλητική ομοσπονδία αθλητών με αναπηρία ώστε η διοργάνωση αυτή να καθιερωθεί να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο στο νησί μας.

Κλείνοντας θέλω να προσκαλέσω όλους τους συμπολίτες μας όλους τους κρητικούς να συνδυάσουν την εκδρομή τους το σαββατοκύριακο με την συγκεκριμένη διοργάνωση να κατέβουν στη Μεσαρά και είτε να λάβουν μέρος σε μια ποδηλατοδρομία είτε να παρακολουθήσουν τους αγώνες, τους αθλητές που το έχουν ανάγκη. »

Πρόγραμμα

UCI C1 EUROPEAN FESTOS PARACYCLING CUP

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ

COMPETITION SCHEDULE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

SATURDAY 9 MAY 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2015

TIME TRIAL

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

START TIME

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ CATEGORY

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ GENDER

ΦΥΛΛΟ KM

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ LAP

ΣΤΡΟΦΕΣ

10:00 T2 MEN 7KM 1 LAP

10:00 H3 WOMEN 14KM 2 LAPS

H4 WOMEN 14KM 2 LAPS

H2 MEN 14KM 2 LAPS

H3 MEN 14KM 2 LAPS

H4 MEN 14KM 2 LAPS

12:00 C2 MEN 14KM 2 LAPS

C3 MEN 14KM 2 LAPS

C4 MEN 14KM 2 LAPS

C5 MEN 14KM 2 LAPS

B MEN 14KM 2 LAPS

B WOMEN 14KM 2 LAPS

SUNDAY 10 MAY 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2015

ROAD RACE

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

START TIME

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ CATEGORY

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ GENDER

ΦΥΛΛΟ KM

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ LAP

ΣΤΡΟΦΕΣ

9:30 H3 MEN 35KM 5 LAPS

H4 MEN 35KM 5 LAPS

9:31 H2 MEN 28KM 4 LAPS

H3 WOMEN 28KM 4 LAPS

H4 WOMEN 28KM 4 LAPS

11:30 C4 MEN 56KM 8 LAPS

C5 MEN 56KM 8 LAPS

C3 MEN 42KM 6 LAPS

C2 MEN 42KM 6 LAPS

14:30 B MEN 70KM 10 LAPS

14:31 B WOMEN 56KM 8 LAPS

16:30 T2 MEN 21KM 3 LAPS

 

Loading

  Read Previous

  Βρήκαν αποδεκτή Εθνική επένδυση… βιομηχανία κάνναβης (2,5 δισ. έσοδα και 40.000 θέσεις εργασίας)

  Read Next

  Αν έχετε κακή διάθεση σας συστήνουμε αυτό το Video…. θα γελάσετε με την καρδιά σας

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular