Με τζετ σκι θα περιπολεί στο εξής τις παραλίες η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.!
kent_police_jetski-512x295

 

 

 

 

 

 

Σε μια πολύ σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, η ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης, γνωστή και ως ΔΙ.ΑΣ. θα πάψει πλέον να περιπολεί τους δρόμους των πόλεων και θα μετατεθεί στα νησιά και τις παραλιακές περιοχές της χώρας.

Τα υψηλά κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας, έκριναν ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η χρησιμότητα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στους άδειους δρόμους των αστικών περιοχών είναι εμφανώς περιορισμένη. Αντίθετα, στις νησιωτικές περιοχές θα μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους Έλληνες και ξένους τουρίστες οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Το γεγονός ωστόσο πως αρκετοί από τους παραθεριστές προχωρούν στην ενοικίαση μηχανακίων για τις μετακινήσεις τους, προβλημάτισε έντονα τις αρχές, καθώς υπήρξε ο φόβος πως οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν θα ξεχωρίζουν και θα αντιμετωπίζονται από τους πολίτες σαν τουρίστες. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο οι αστυνομικοί να εγκαταλείψουν τα μηχανάκια τους και να μεταβιβαστούν σε τζετ σκι, πραγματοποιώντας τις περιπολίες τους από τη θάλασσα.
Για το λόγο αυτό, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα μετονομαστεί σε ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ και οι άνδρες που την απαρτίζουν θα φέρουν στο εξής ψαροτούφεκο, μάσκα και αναπνευστήρα. Παράλληλα, σε κάθε τζετ σκι θα βρίσκονται διαρκώς δυο αστυνομικοί και σε περίπτωση σύλληψης, ο ύποπτος θα μεταφορτώνεται σε φουσκωτή κουλούρα την οποία θα σέρνει το όχημα. Επίσης, αν οι συλληφθέντες είναι περισσότεροι, τότε θα επιβιβάζονται στην ειδική φουσκωτή «μπανάνα».

Η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Αυγούστου και η νέα αυτή υπηρεσία θα γιορταστεί με μια μεγάλη συναυλία του Γιάννη Πάριου πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ. Τέλος, τα εγκαίνια των τζετ σκι θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σπάζοντας πάνω στα οχήματα μπουκάλια μπύρας, για λόγους οικονομίας.

Η αναδημοσίευση προέρχεται από το γνωστό site tokoulouri.co