«Με βίασαν 110 άνδρες μέσα σε 22 ώρες»: Ο εφιάλτης ανήλικης Βρετανίδας που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και πουλήθηκε σαν σκλάβα του σεξ
viasmos 1

«Με βίασαν 110 άνδρες μέσα σε 22 ώρες», αναφέρει η άτυχη κοπέλα, της οποίας ο εφιάλτης ξεκίνησε όταν είχε πάει διακοπές στην Ελλάδα στα 14 της με τη μητέρα της – Η γνωριμία της με έναν 22χρονο Αλβανό ήταν η αρχή της πιο βασανιστικής περιόδου της ζωής της, που κόντεψε να τη σκοτώσει

Τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας νεαρής Βρετανίδας που βρέθηκε μπλεγμένη στα δίχτυα των εμπόρων λευκής σάρκας όταν ήταν μόλις 14 ετών φιλοξενεί σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Daily Mail.

O εφιάλτης της 25χρονης σήμερα Megan Stephens ξεκίνησε από πριν από 11 περίπου χρόνια, όταν είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τη μητέρα της. Η έφηβη τότε Megan δεν φανταζόταν τότε ότι το ταξίδι που περίμενε πώς και πώς, θα γινόταν η αφετηρία μιας οδυνηρής περιπέτειας που θα κρατούσε έξι χρόνια και θα τη σημάδευε για πάντα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ετών, η έφηβη κοπέλα θα εξαναγκαζόταν να κοιμηθεί με εκατοντάδες πελάτες, να δουλέψει στο δρόμο αλλά και σε οίκους ανοχής και αλλάζει συνεχώς τοποθεσίες, ως αντικείμενο «αγοραπωλησίας» μεταξύ δεκάδων διακινητών, μέχρι τη στιγμή της απόδρασής της, το 2009.

Σήμερα, η νεαρή κοπέλα, που δεν αποκαλύπτει τον τόπο διαμονής της από φόβο ότι οι βασανιστές της μπορεί να την ξαναβρούν, έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Bought and Sold», στο οποίο περιγράφει τις φριχτές της εμπειρίες. Με αφορμή αυτήν την καταγραφή της περιπέτειάς της, η Megan μίλησε στη βρετανική εφημερίδα για τα γεγονότα που άλλαξαν τόσα δραματικά τη ζωή της στη χώρα μας, περισσότερο από μια δεκαετία πριν.

Η 14χρονη τότε Megan ζούσε μαζί με τη μητέρα της, καθώς οι γονείς της είχαν πάρει διαζύγιο όταν εκείνη ήταν ακόμα νήπιο. Η ζωή της στη Βρετανία ήταν σχετικά ευτυχισμένη και, παρά το γεγονός ότι η μαμά της έπινε αρκετά, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα στο σπιτικό τους.

Όταν όμως μάνα και κόρη ταξίδεψαν σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Η έφηβη κοπέλα, που – όπως αναφέρει σήμερα – αισθανόταν απελπισμένα την ανάγκη να αγαπηθεί, γνώρισε έναν 22χρονο Αλβανό, τον Jak, σε ένα μπαρ και τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.

Αν και η μητέρα της είχε εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις για τον νεαρό άνδρα που φλέρταρε την κόρη της, ο οποίος κατά την άποψή της είχε «σκληρό και παγωμένο βλέμμα», παρόλα αυτά την άφηνε να τριγυρνά για ώρες μαζί του προκειμένου να μένει και η ίδια ελεύθερη να χαίρεται τον έρωτά της με έναν Έλληνα ιδιοκτήτη μπαρ. Εξετάζοντας το οδυνηρό παρελθόν της, η Megan πιστεύει σήμερα ότι η μητέρα της δεν ήταν έτοιμη για τις ευθύνες της μητρότητας εκείνη την περίοδο της ζωής της.

Στο τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών, η τότε 14χρονη νεαρή έπεισε τη μητέρα της να παρατείνουν τη διαμονή τους για μερικές εβδομάδες, ώστε να μην αποχωριστούν τόσο σύντομα τους αγαπημένους τους. Τότε ο 22χρονος Jak άρχισε να λέει στην Megan ότι την αγαπούσε. Επίσης της εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα του έπασχε από καρκίνο και ότι δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους λογαριασμούς των γιατρών και τα φάρμακά της.

Μερικές μέρες αργότερα, την πήρε μαζί του στην Αθήνα ώστε να ζήσουν μαζί σε ένα διαμέρισμα. Εκεί, την έπεισε να πιάσει δουλειά ως χορεύτρια σε ένα strip club, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα έκανε αυτή τη δουλειά μόνο μέχρι να μαζέψουν τα απαιτούμενα χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση της μητέρας του.

Παρόλο που η έφηβη απεχθανόταν τη δουλειά της, αισθανόταν σας «ήρωας» που βοηθούσε τον αγαπημένο της να σώσει τη μαμά του και αυτό την έκανε να αισθάνεται καλύτερα. Εξακολουθούσε να είναι ερωτευμένη με τον φίλο της και, γι’ αυτόν τον λόγο, έπεισε τη μητέρα της να επιστρέψει τελικά μόνη της στην πατρίδα. Μετά την αποχώρησή της, ωστόσο, ξεκίνησε ένας εφιάλτης που η νεαρή δεν μπορούσε καν να φανταστεί.

Δύο εβδομάδες αφότου έφυγε η μητέρα της ο 22χρονος Jak πήγε τη νεαρή Megan σε ένα φαστφουντάδικο όπου τη σύστησε σε έναν άνδρα που τον έλεγαν Leon, λέγοντάς της «Αυτό είναι το νέο σου αφεντικό». Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες μίλησαν στα ελληνικά προτού ο Leon δώσει στον Jak έναν πάκο με χαρτονομίσματα. Παρόλο που η νεαρή τότε δεν τον γνώριζε, ο Leon με εκείνα τα χρήματα αγόραζε το δικαίωμα να λαμβάνει ένα ποσοστό από τα μελλοντικά της «κέρδη» στην πορνεία.

Μετά τη συνάντηση, ο Leon οδήγησε τη νεαρή στο γραφείο ενός δικηγόρου στην Αθήνα, που έμελε να γίνει ο πρώτος της πελάτης. Εκεί, στο πίσω μέρος του γραφείου του, ο δικηγόρος βίασε το 14χρονο κορίτσι, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε κάνει έρωτα ούτε με τον 22χρονο με τον οποίο συζούσε τις τελευταίες εβδομάδες. Μόλις τελείωσαν, ο δικηγόρος της έδωσε πενήντα ευρώ και η κοπέλα επέστρεψε στον φίλο της, με την πρόθεση να του ζητήσει εξηγήσεις για τον βιασμό της. Η αδιάφορη απάντησή του όταν του είπε τι της είχε συμβεί, της αποκάλυψε επιτέλους τη φριχτή αλήθεια: Ότι επρόκειτο για έναν κοινό προαγωγό, που είχε «πουλήσει» χωρίς δεύτερη σκέψη το σώμα της και δεν θα δίσταζε να το ξανακάνει.

Η υπόλοιπη ιστορία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την τραγική πορεία εκατοντάδων γυναικών που πέφτουν στα δίχτυα των κυκλωμάτων της πορνείας. Η νεαρή υποχρεώθηκε, αρχικά από τον φίλο της και στη συνέχεια από δεκάδες άλλους μαστρωπούς που την κρατούσαν αιχμάλωτη, να πλαγιάζει με δεκάδες άνδρες μέσα σε ένα βράδυ, ενώ έπεφτε συχνά θύμα βίαιων ξυλοδαρμών. Σε έναν από αυτούς τους «τόπους εργασίας» στην Ελλάδα και την Ιταλία, η νεαρή γυναίκα υποχρεώθηκε να κάνει σεξ με 110 άνδρες μέσα σε 22 ώρες, προτού κυριολεκτικά καταρρεύσει από την κακοποίηση.

Όπως αναφέρει στη συγκλονιστική της μαρτυρία, πολλά από τα αφεντικά της την ανάγκαζαν να κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη για περισσότερα χρήματα, με αποτέλεσμα να κολλήσει σύφιλη αλλά και να μείνει έγκυος αρκετές φορές, μόνο και μόνο για να αποβάλλει μερικές εβδομάδες αργότερα από κάποιον ξυλοδαρμό.

Ο εφιάλτης της νεαρής γυναίκας, που όλο αυτό το διάστημα εξαναγκαζόταν να γράφει γράμματα στη μητέρα της, διαβεβαιώνοντάς της ότι ήταν καλά και ευτυχισμένη, τελείωσε πριν από εξίμισι περίπου χρόνια, όταν, εξουθενωμένη από την κακοποίηση και βαθιά απελπισμένη, επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της. Το προσωπικό στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε κέρδισε την εμπιστοσύνη της, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει στη Βρετανία και να επανενωθεί με την οικογένειά της.

Ωστόσο, ο εφιάλτης που έζησε επί έξι χρόνια είχε αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του πάνω του. Από το 2009 που γύρισε στη Βρετανία μέχρι πριν από ένα χρόνο, η Megan πάλευε με τον αλκοολισμό, προσπαθώντας να συνέλθει από τη φρικτή περιπέτειά της. Σήμερα πάντως, τα πράγματα δείχνουν καλύτερα για εκείνη αφού έχει μπει ένας ξεχωριστός άνθρωπος στη ζωή της που τη βοήθησε να επουλώσει τις πληγές της και μάλιστα περιμένουν και το πρώτο τους παιδί.

 

protothema.gr