Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια του Ηρακλείου ανοικτά των Καλών Λιμένων
Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια του Ηρακλείου ανοικτά των Καλών Λιμένων

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη απόψε στα νότια του Νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα ανοικτά των Καλών Λιμένων, από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ekriti, πρόκειται για περίπου 60 μετανάστες οι οποίο επεμβαίνουν σε σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Δυνάμεις από τον Λιμενικό Σταθμό των Καλών Λιμένων αλλά και άνδρες από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, επιχειρούν για τη διάσωσή τους.

Με το πέρας της επιχείρησης οι μετανάστες θα μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες και από εκεί στο Κλειστό Γυμναστήριο των Μοιρών προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν το πλοίο της γραμμής για το λιμάνι του Πειραιά.

Για τους μετανάστες έχουν κινητοποιηθεί και στελέχη του Δήμου Φαιστού προκειμένου να παράσχουν στους μετανάστες οτιδήποτε χρειαστεί.

Σύμφωνα, τέλος, με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για το ίδιο σκάφος στο οποίο βρισκόταν το 4χρονο κοριτσάκι που άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.