Μεγάλη μάχη δίνουν για την ζωή τους οι 16χρονοι στην Κρήτη που κάηκαν στο σπίτι τους
entatiki diasolinomenos

Με αρκετά εκτεταμένα εγκαύματα νοσηλεύονται στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων δύο έφηβοι ηλικίας 16 ετών, όταν και ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους στην Παλαιόχωρα Χανίων ξέσπασε φωτιά αργά το βράδυ της Πέμπτης,  με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον πύρινο εφιάλτη.

«Τα παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένα και με αρκετά εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα τους. Γίνονται προσπάθειες διακομιδής τους σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα», ανέφερε στο neakriti.gr η Δ/ντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Χανίων,  κ.Νίκη Μπαρδάτσου.

Η νύχτα στην Παλαιόχωρα για τους δύο εφήβους εξελίχθηκε σε εφιάλτη όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους, πιθανότατα εξαιτίας έκρηξης με μπιτόνι πετρελαίου.

Αποτέλεσμα ήταν φλόγες να καλύψουν το χώρο που ήταν τα νεαρά παιδιά που εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες της γειτόνων και της πυροσβεστικής για να γλυτώσουν απο τον πύρινο μαρτύριο.

Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου και από εκεί όπως ήταν φυσικό δόθηκε το πράσινο φως για την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο Χανίων με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

neakriti.gr