Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε η αγορά του Τυμπακίου από πλαστά χαρτονομίσματα
Πονοκέφαλο για τους επαγγελματίες και τις αρχές αποτελούν τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50€ που έχουν κατακλύσει την αγορά του Τυμπακίου.

Καταστήματα, φαρμακεία, μανάβικα, περίπτερα, οδηγοί ταξί έχουν βρεθεί σε απόγνωση καθώς είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουν την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων και πολύ συχνά γίνονται αποδέκτες χρημάτων -μαϊμού.

Πολλοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά τα συγκεκριμένα 50ευρα περνάνε από τα αλάρμ των μηχανημάτων και δυστυχώς καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο όταν πας στην τράπεζα .

Άλλοι πάλι προσπαθούν μέσω της αφής να καταλάβουν αν τα χρήματα που κρατούν στα χέρια τους είναι γνήσια.

Το κύκλωμα φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα γνήσια. Είναι, μάλιστα, άκρως δυσδιάκριτες οι ελάχιστες διαφορές προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Οι παραχαράκτες της νέας γενιάς φαίνεται πως έχουν μάθει τα τέλεια κόλπα με τον πονοκέφαλο στην αγορά να είναι μεγάλος.

Το μόνο σημείο που διαφέρει είναι οι γραμμούλες στο πλάι με το ανάγλυφο Προσοχή και πάλι περνάει από τα μηχανήματα ανίχνευσης που υπάρχουν στα καταστήματα…