xionia-psiloritis1

Σε … παγοδρόμιο έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο σε όλη την ενδοχώρα του νησιού καθώς την χιονόπτωση των τελευταίων ωρών διαδέχτηκε ο παγετός με τα προβλήματα της κακοκαιρίας να συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νησιού. Την ίδια ώρα πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενώ επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια το νησί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Αποκλεισμένη από τα χιόνια είναι και η Αγία Βαρβάρα του δήμου Γόρτυνας. Αυτή την ώρα επί ποδός βρίσκεται το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου ενώ αναμένεται και η αλατιέρα της Περιφέρειας Κρήτης σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο.

Εξ αιτίας του παγετού που καθιστά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επικίνδυνη την πρόσβαση και τις μετακινήσεις αρκετά είναι τα χωριά της ενδοχώρας του νησιού που έχουν αποκλειστεί με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να δίνουν μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε αρκετούς δήμους. Παράλληλα αρκετά είναι ακόμα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήοουν τις βλάβες

Κίνηση μόνο με αλυσίδες

Η κίνηση στους περισσότερους δρόμους της ενδοχώρας πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Πιο συγκεκριμένα με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στο δρόμο Βιάννος Ηράκλειο από το ύψος Καλλιθέας.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων όπου στους παγωμένους δρόμους κυκλοφορούν μόνο τα τα 4&4 του δήμου καθώς όλα τα οχήματα παραμένουν καθηλωμένα.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση μεταφοράς νεφροπαθών από τις Αρχάνες και τον Άγιο Βασίλειο προς τα νοσοκομεία καθώς ήταν αδύνατη η προσέγγιση για τα ασθενοφόρα.

 

Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εξαιτίας του παγετού που έχει δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του Μαλεβιζίου.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι δρόμοι έχουν καθαριστεί από το χιόνι, ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του καθιστά την οδήγηση άκρως επικίνδυνη. Στην περιοχή του Μαράθους και της Δαμάστας, του Κρουσώνα, στον δρόμο που οδηγεί στις Γωνιές και γενικότερα στα ορεινά σημεία του Μαλεβιζίου, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Διακοπές ρεύματος.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στη ρευματοδότηση συνεχίζονται. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στις Αρχάνες της Μυρτιά και τους Αστρακούς για περισσότερες από 24 ώρες με τη ΔΕΗ να … σφυρίζει αδιάφορα όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος.

Ποιο δρόμοι παραμένουν κλειστοί 

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ
 Από Φουρνέ προς Ομαλό.
 Από Περιβόλια έως και Θέρισο.
 Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.
 Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.
 Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο
προς Ομαλό.
Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.
 Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας.
Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 Από Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου. Αποκλεισμός των χωριών Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα
Ποταμοί, Έξω Ποταμοί.
 Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.
 Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία

Ποιοι δρόμοι χρειάζονται αλυσίδες 

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 Επ. Ο Ρέθυμνου – Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι).
Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 Από Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.

Loading