• 21 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσαρά!

Vinkmag ad

megaloskindinospirkagias

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) .

Με βάση τα προβλεπόμενα, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».

Loading

  Read Previous

  Κατασχέθηκαν πάνω από 50.000 είδη παρεμπορίου στα Χανιά

  Read Next

  Η Εθνική Ελλάδας έχασε την πρόκριση στα πέναλτυ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular