Μετά τα μαντριά, τώρα φυλάνε σκοπιά με τα όπλα και στα θερμοκήπια…..
ntomates

Αναγκασμένοι να κοιμούνται με τα όπλα παρα πόδας στα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες τους είναι οι αγρότες στη Μεσαρά, οι οποίοι βλέπουν πως αν δεν το κάνουν, οι περιουσίες τους κινδυνεύουν να καθημερινά στην εκπομπή του Dream Fm 90.6 & 90.7 Πρωινή Πτήση ακούγονται φωνές απόγνωσης από αγρότες του Τυμπακίου ότι δεν τους αφήνουν τίποτα στα θερμοκήπεια τους και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Άγνωστοι δράστες εισβάλλουν στα θερμοκήπια τη νυχτα και χωρίς να χάσουν στιγμή, κόβουν και κλέβουν τα κηπευτικά. Στην προσπάθεια τους αυτή, δε διστάζουν να καταστρέψουν ακόμη και τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις!

Για να μπουν μέσα σε αυτά τα σκίζουν, κόβουν τα ναύλον, σπάνε ακόμη και μηχανήματα που μπορεί να τους εμποδίσουν. Ενώ μετά την εισβολή και κατά τη διάρκεια του πλιατσικολογήματος, οι δράστες καταστρέφουν και τα φυτά.

Όπως είναι λογικό και επόμενο οι αγρότες που βλέπουν τις καταστροφές στα θερμοκήπια τους είναι σε απόγνωση. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους δράστες να εισβάλλουν στις δικές τους περιουσίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους, με τα όπλα στα χέρια.

Η περίοδος των εορτών είναι ένα χρονικό διάστημα άγχους για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι ζωοκλέφτες εφορμούν και κλέβουν ολόκλητα κοπάδια από τα αιγοπρόβατά τους.


Σύμφωνα με κτηνοτρόφο από την περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο οποίος μένει αυτές τις μέρες κάθε βράδυ στο μαντρί του, δίπλα στο κοπάδι του, παρατηρείται μια αύξηση και πάλι στις κλοπές αμνοεριφίων.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι ο ίδιος, όπως λέει, να μένει κάθε βράδυ κοντά στα πρόβατά του, έτοιμος να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση!

Κάτι που πράττουν και άλλοι συνάδελφοι του, με αποτέλεσμα, ούτε λίγο ούτε πολύ τα μαντριά να είναι πλέον τοποθεσίες πολύ καλά φυλασσόμενες.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ένας κτηνοτρόφος αντιληφθεί την παρουσία εισβολέων στο κοπάδι του.

Η “ομερτά” των κτηνοτρόφων

Βέβαια, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως οι κτηνοτρόφοι που πέφτουν θύματα ζωοκλοπής, δεν καταφεύγουν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό και να βρουν τους δράστες. Αντίθετα στην περίπτωση τους ισχύει μια ιδιότυπη ομερτά, με τους ίδιους να προσπαθούν να βρουν την άκρη μόνοι τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που κτηνοτρόφοι και ζωοκλέφτες έχουν ανταλλάξει πυρά. Για αυτό οι αστυνομικές Αρχές καλούνται να είναι σε εγρήγορση, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά, πριν καταγραφούν φαινόμενα αυτοδικίας, στα οποία θα μιλήσουν τα… όπλα.