Μετά τις φήμες για τον πυροβολισμό αστυνομικού στον Έβρο η… αναγκαστική διάψευση
evros astinomia

Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (08.03.2020) υπήρχε μια πληροφορία πως αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από τα πυρά Εθνοφυλάκων και κυνηγών στον Έβρο.

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών και αφού το θέμα «σερνόταν», η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να πάρει θέση και να το διαψεύσει, με μια λιτή ανακοίνωση.

«Ανακοινώνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν, όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ομάδα Εθνοφυλάκων και κυνηγών που έκαναν «περιπολία», πυροβόλησαν με καραμπίνα κάποιον που πέρασαν για μετανάστη που πέρασε παράνομα τα σύνορα στον Έβρο, αλλά αυτός ήταν αστυνομικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Τα όσα γράφτηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχα, υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπό του Αλέξη Χαρίτση ανέφερε: «Οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».

Και η Νέα Δημοκρατία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησαν να… σχολιαστούν από τη Νέα Δημοκρατία. “Βάσει της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό σε βάρος αστυνομικού στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, ανέφερε αρχικά η ΝΔ, που χαρακτήρισε “θλιβερό να υπάρχουν ελληνικά ΜΜΕ που αναπαράγουν ακόμη, μετά από όλα όσα έχουμε δει το τελευταίο δεκαήμερο, fake news”.

Ο πραγματικός στόχος βέβαια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωσή του. “Με την ευκαιρία, να συγχαρούμε τον κ. Χαρίτση που αποδεικνύει πως η εκπροσώπηση του Σύριζα δεν θέλει κόπο, αφού παίρνει έτοιμες τις ανακοινώσεις του από τα πρωτοσέλιδα και τις ιστοσελίδες του κ. Βαξεβάνη”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή