• 13 Ιουνίου, 2024

Μεταφράζοντας την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη Eurovision

Vinkmag ad

 

128073-288670

Το μήνυμα που στέλνει η ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι σαφές: δεν υποκύπτουμε στις «νεοφιλελεύθερες πρακτικές του επαγγελματισμού» και στο αγχωτικό κυνήγι της πρωτιάς.

Σε εμάς αρκεί η αγνότητα του ερασιτεχνισμού. Εντάξει, ακόμα δεν ανέφερε τίποτα για «τσιπουράκι» στην παραλία με «κιθαρίτσα» και «φωτίτσα». Αλλά κι αυτό διακρίνεται καθαρά. Να έρχεται από το μέλλον. Με την ιδεολογία 15χρονου έφηβου. Αρκεί να δοκιμάσει κάποιος να διαβάσει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις που ακολουθούν.

Η ανακοίνωση λέει: «Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κος Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision…
(Μετάφραση: Είναι παράλογο να παίρνουμε την ευθύνη για τις αποφάσεις μας και τις επιλογές μας. Οποιος ζητάει κάτι τέτοιο είναι κακοήθης και άδικος. Το δίκαιο είναι να μας αφήσετε ήσυχους. Οταν μας μιλάτε άσχημα και μας ενοχλείτε με κριτική, εμείς νιώθουμε ότι μας μας στοχοποιείτε και μας κάνετε bullying. Ασε που αυτές οι λέξεις είναι σαν τη «χούντα», που λέγαμε προεκλογικά. Κολλάνε παντού).
Η ανακοίνωση λέει: »…Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό…
(Μετάφραση: Δεν φταίω εγώ. Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Παπασταύρου, που κοιτούσε την Πετροβασίλη. Υπάρχει συλλογική ευθύνη γιατί έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε. Φταίμε όλοι, άρα κανένας. Ούτε αυτοί που έχουν θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό. Ασε που οι οπαδοί μας δεν ενδιαφέρονται για μεγάλους οργανισμούς αλλά μόνο για «συλλογικότητες». Οπότε μπορούμε να λέμε ό,τι ανακρίβεια θέλουμε).

Η ανακοίνωση λέει: »…Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Διαγωνισμό. Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στον χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού…
(Μετάφραση: Σιγά μην κάναμε ανοιχτό διαγωνισμό. Να μας μαζευτεί στην ΕΡΤ κάθε καρυδιάς καρύδι που συμπαθεί αυτή την εμπορική αηδία, τη Eurovision).

Μετάφραση: Κάτω οι ειδικοί και οι επαγγελματίες που σκίστηκαν να μάθουν κάτι παραπάνω για τη δουλειά. Δεν μας αφορούν γιατί αγχώνονται στη συνέχεια αγχώνουν και εμάς

Η ανακοίνωση λέει: »…Μπορεί το κοινό του διαγωνισμού να μη δικαίωσε την επιλογή του συγκροτήματος ARGO, αυτό όμως δεν καθιστά σε καμία περίπτωση την προσπάθεια μη έντιμη…
(Μετάφραση: Μπορεί να μην τα κατάφεραν αλλά είναι πρώτοι στην καρδιά μας. Αυτό μετράει μόνο. Οχι τι λέει το κοινό των άλλων χωρών. Σημασία έχει να είμαστε εμείς φτωχοί αλλά τίμιοι όπως στις ταινίες. Βέβαια, κανείς δεν είπε ότι η προσπάθεια ήταν μη έντιμη. Ερασιτεχνική και κακή την είπαν αλλά γι’ αυτό δεν έχουμε επιχείρημα).

Η ανακοίνωση λέει: »…Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα…
(Μετάφραση: Τέλος αυτά που ξέρατε: οι ειδικοί και οι επαγγελματίες που σκίστηκαν να μάθουν κάτι παραπάνω για τη δουλειά δεν μας αφορούν γιατί αγχώνονται και στη συνέχεια αγχώνουν και εμάς. Και αυτό που ξεκίνησε από εμάς, μπορεί να επεκταθεί σε όλα. Π.χ. στο μέλλον μπορεί να μη φτιάχνουν τους δρόμους οι εργολάβοι (που είναι πάντα διαπλεκόμενοι) και οι πολιτικοί μηχανικοί. Τους δρόμους και τα κτίρια μπορεί να τα φτιάχνουν παρέες νεαρών παιδιών έξω από τον φασισμό των «σπουδαγμένων». Δεν πειράζει αν ο δρόμος βουλιάξει στη συνέχεια. Αρκεί που δεν τον έφτιαξαν οι «ειδικοί που ξέρουν»).

Η ανακοίνωση λέει: »…Δόθηκε λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους μουσικούς, στο συγκρότημα «της διπλανής πόρτας», να δοκιμάσουν. Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους…
(Μετάφραση: Οι μόνοι αγνοί και ανέγγιχτοι από τη διαφθορά και το σύστημα είναι εκείνοι που δεν έχουν συμβιβαστεί για να γίνουν διάσημοι. Ζήτω ο ερασιτεχνισμός. Ζήτω όσοι μας μοιάζουν! Κάτω η αριστεία. Εμείς δεν χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Μας αρκεί η προσπάθεια. Αυτή τα δικαιολογεί όλα).

Η ανακοίνωση λέει: »… Απλώς ενημερώνω ότι η «χολή» που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση»
(Μετάφραση: Δεν υπάρχει περίπτωση να μας κάνει κάποιος κριτική – που για εμάς είναι ίδιο πράγμα με τη χολή – και να μην είναι όργανο της διαπλοκής, άρα να υπηρετεί συμφέροντα. Για ποιον άλλον λόγο, δηλαδή, να λέει ότι δεν του αρέσει το τραγούδι που στείλαμε; Να με ακούτε εμένα. Ξέρω).

ΥΓ.: Το παραπάνω κείμενο ουδεμία σχέση έχει με τον διαγωνισμό της Eurovision. Αφορά τον τρόπο που η διοίκηση της ΕΡΤ εκμεταλλεύθηκε πέντε νέα παιδιά ρίχνοντάς τα ανέτοιμα στα «βαθιά» και «καίγοντάς τα» για να εξυπηρετήσει τις εμμονές της.

Νίκος Ζαχαριάδης

www.protagon.gr

Loading

  Read Previous

  Δεν ξεχνώ! Τη μάνα του Έθνους που δεν λύγισε ποτέ (pics+vid)

  Read Next

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΤΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ, Ο «ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ», ΚΑΙ Ο ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ !

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular