• 26 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Μία ελιά, ηλικίας πάνω από 1000 ετών, μεταφυτεύθηκε στην είσοδο του Πάρκου Τυμπακίου και σημαδεύει πλέον “όλα τα χρόνια και όλες τις οικογένειες που έχει θρέψει”.

Vinkmag ad

elia2_637_359_76

Χθες το πρωί, τέθηκε σε εφαρμογή μία πρωτοβουλία που θα σηματοδοτήσει το Τμπάκι. Μία ελιά, ηλικίας πάνω από 1000 ετών, μετεμφυτεύθηκε στην είσοδο του Πάρκου Τυμπακίου και σημαδεύει πλεόν “όλα τα χρόνια και όλες τις οικογένειες που έχει θρέψει”.

Η κίνηση αυτή, χρειάστηκε βοήθεια από πολύ κόσμο τους οποίους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, αλλά για να σας δώσουμε και μία μικρή γεύση για το τι συνέβη σήμερα, οι ευχαριστίες θα τεθούν χρονολογικά:

Πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου: μία ελιά 1000-1500 ετών, εκφυτεύεται από χωράφι ιδιώτη. Αναλογιζόμενοι, οι ιδιώτες που αναλάμβαναν την εκφύτευση, (κ.Ζαχαρίας και κ.Κωνσταντίνος Κουρτάκης) αρνούνται να πελεκίσουν την ελιά η οποία “έθρεψε τόσες γενιές ανθρώπων” και ξεκινάνε τις διαδικασίες για την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για την μετεμφύτευση της. Η ελιά δωρίζεται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου με αποστολή την τοποθέτηση της στην καταλληλότερη θέση.

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ.Ιωάννης (Ζουρίδας) Παπουτσάκης, μετά από συνεννόηση με τους παραπάνω ξεκινάει τις διαδικασίες! Η ανταπόκριση άμεση και θετική από όλους!

Πρώτο βήμα: να παρθεί η άδεια για το Πάρκο Τυμπακίου. Η πλέον καταλληλότερη θέση για την μεταφύτευση δεν είναι άλλη αλλά η είσοδος του Πάρκου! Να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι καινούργιοι! Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου κ.Παπουτσάκης Νικόλαος, αναλαμβάνει την αδειοδότηση… Η άδεια δόθηκε!

Δεύτερο βήμα: Ενημέρωση Γραφείων με Χωματουργικά έργα! Η απάντηση άμεση και θετική: «Στην διάθεση σας για ό,τι χρειαστείτε! Περιμένουμε νέα σας!»

Χωματουργικά από τις εταιρίες ”ΑΦΟΙ Κουρτακη”, “Χωματουργικά Χαραλαμπάκης”, “Χωματουργικά Ανδριγιαννακης”, “Χωματουργικά Χαλκιαδάκης”, όλοι θετικοί! 

Παράλληλα τα ευχάριστα νέα έχουν μεταδοθεί και τα Μ.Μ.Ε. έχουν ήδη φθάσει στο μέρος και η είδηση μεταδίδεται με απίστευτους ρυθμούς.

Τρίτο Βήμα (τα δύσκολα ξεκινάνε): Η ελιά βάρους 10 (και πλέον) τόνων, μετά από πολλές προσπάθειες και ευρεσιτεχνίες δένεται από τους κ.Αρίστο κ Ιωάννη Παπουτσάκη (Ζουρίδες), φορτώνεται σε φορτηγό και ξεκινάει η δύσκολη διαδρομή για το Πάρκο! Η διαδρομή περιλαμβάνει την Κεντρική Λεωφόρο Τυμπακίου. Ο κόσμος όμως βοήθησε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά αυτή χωρίς προβλήματα.

elia5 elia6

Τέταρτο βήμα: Εκσκαφέας βρίσκεται ήδη στον χώρο μετεμφύτευσης και ετοιμάζει τον χώρο. Ο Αγροτοβιομηχανίκος Συναιτερισμός Τυμπακίου, μέσω του Προέδρου του κ.Ανδρεάκη, έχει ήδη στείλει τους Γεωπόνους, κ.Μιχάλη Μαράκη και κ.Μανώλη Μπερκάκη, για την επίβλεψη της μετεμφύτευσης. Παρών για την υδραυλική εγκατάσταση του χώρου της ελιάς ο υδραυλικός του Δήμου Φαιστού κ.Μαράκης Μιχάλης (του Εμμανουήλ).

xalkiadakis elia2 elia4 elia1 elia3elia2

Πέμπτο βήμα: “Όσο δύσκολο ήταν το φόρτωμα, τόσο δύσκολο και το ξεφόρτωμα!”. 

Μετά από πολύ προσεχτικές κινήσεις, η ελιά έχει μπει στο νέο της “σπίτι” και ξεκινάει άμεσα το πότισμα της για “να δέσει με το νέο έδαφος”!

Το “Ευχαριστώ” είναι πολύ λίγο! 

Ο Αίσωπος είχε πει «Η ένωση δίνει δύναμη.»! 

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια…

Σας ευχαριστούμε όλους…Εμφανείς και αφανείς! 

Ευχαριστούμε για όλα!

Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου

Loading

  Read Previous

  Θλίψη: Νεκρός ο Κώστας Τσάκωνας

  Read Next

  Έκτακτο: Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από αύριο Παρασκευή – Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της η ΠΝΟ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular