Μία ίωση κρεβάτωσε ολόκληρη την πόλη στην Κρήτη
gripi-i-epoxiki-iosi

Το ένα περιστατικό μετά το άλλο στα νοσοκομεία του Ηρακλείου – 48 ώρες “άνισης μάχης ” και μετά αποτελεί παρελθόν!

Δεκάδες ώρες στο κρεβάτι μετρούν οι Ηρακλειώτες αλλά αυτή τη φορά δεν είναι για …καλό σκοπό.

Η εποχική γρίπη έχει οδηγήσει στο Νοσοκομείο τους Ηρακλειώτες τον έναν μετά τον άλλο ενώ οι πιο θαρραλέοι επιλέγουν να αναμετρηθούν μαζί της με εναλλακτικές λύσεις στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη ίωση που ταλαιπωρεί τους πολίτες το τελευταίο διάστημα διαρκεί , σύμφωνα με τους γιατρούς, 48 ώρες και εκείνος που νοσεί δεν εμφανίζει συνήθως πυρετό αλλά ναυτίες και εμετούς.

Τα παραπάνω συνοδεύονται από κοιλιακό , στομαχικό πόνο και διάρροια. Οι γιατροί συμβουλεύουν όσους περνούν την ίωση να φροντίσουν να ενυδατώνονται ενώ φρόνιμο είναι να ακολουθήοουν τους κανόνες πρόληψης.

Η καλύτερη συμβουλή πρόληψης της ίωσης είναι το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών.Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο «ταξιδεύουν» τα μικρόβια από τον έναν οργανισμό στον άλλον, περνάει από τα χέρια. Καθαρίστε τα τακτικά με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Ακόμα, ανανεώνετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι, φροντίζοντας να ανοίγετε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για τουλάχιστον δέκα λεπτά κάθε μέρα. Τα μικρόβια κυκλοφορούν στον αέρα και είναι εύκολο να κολλήσει κανείς, εάν κάποιος άλλος π.χ. βήχει στον ίδιο χώρο.

Η θερμοκρασία στο σπίτι και ειδικά στο παιδικό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 19-20 βαθμούς Κελσίου. Η πολύ ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα διευκολύνει τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

 

 

www.cretalive.gr